Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παλαιό 2% που βαραίνει Λαμιώτες επαγγελματίες και ο "Ζορμπάς" στη συνάντηση Χαρίτση – Σαρακιώτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 16:25 Το παλαιό 2% που βαραίνει Λαμιώτες επαγγελματίες και ο "Ζορμπάς" στη συνάντηση Χαρίτση – Σαρακιώτη

Παρών και ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος για τη θεομηνία που έπληξε τον Δήμο του στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση βρέθηκε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην συνάντηση των δύο αντρών τέθηκε από το Βουλευτή το θέμα της παρακράτησης δημοτικού φόρου 2% για την περίοδο 2003-2007 στο Δήμο Λαμιέων, για το οποίο έχει προχωρήσει σε επανειλημμένες κρούσεις και προς το Υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Σαρακιώτης περιέγραψε το πρόβλημα, που είχε προκληθεί προ ετών λόγω της απόφασης του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, με δεκάδες επαγγελματίες της πόλης να καλούνται πλέον να πληρώσουν υπέρογκα ποσά ως αποτέλεσμα προσαυξήσεων και τόκων, ενώ τόνισε την αδυναμία τους να ανταποκριθούν σε μια τέτοια υποχρέωση. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις του κ. Σαρακιώτη και θα εξετάσει την πιθανότητα ανάληψης των αναγκαίων πρωτοβουλιών σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς.

Στη συνέχεια στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος, ο οποίος πραγματοποίησε μια εκτενή παρουσίαση των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν στην περιοχή κατά την πρόσφατη κακοκαιρία και τον κυκλώνα "Ζορμπά", σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν μεγάλη και απαιτούνται γενναίες χρηματοδοτήσεις. Υπογράμμισε ότι οι καταστροφές στο επίπεδο των υποδομών και πιο συγκεκριμένα σε αυτό της ύδρευσης ήταν εκτεταμένες και ο Δήμος Λοκρών αδυνατεί να τις διαχειριστεί με ίδιους πόρους.

Στη συνέχεια, έλαβε τη σκυτάλη ο κ. Σαρακιώτης και αφού ανέφερε ότι τα φαινόμενα ήταν πρωτόγνωρα για την περιοχή, τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης επιπρόσθετων πόρων, ενώ ζήτησε να εξεταστεί η πιθανότητα άντλησης κονδυλίων από το πρόγραμμα του Υπουργείου «Φιλόδημος ΙΙ».

Ο κ. Χαρίτσης έδειξε να αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος διαβεβαιώνοντας τους δύο άντρες ότι θα αποδεσμευθούν άμεσα οι αναγκαίοι πόροι τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή όσο και για τα υπόλοιπα αιτήματα χρηματοδοτήσεων του Δήμου Λοκρών.