Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφετείο Λαμίας: Ανάγνωση και σχολιασμός εγγράφων στη δίκη Κορκονέα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 08:14 Εφετείο Λαμίας: Ανάγνωση και σχολιασμός εγγράφων στη δίκη Κορκονέα

Με ανάγνωση εγγράφων συνεχίζεται η δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Στην τελευταία συνεδρίασή του (7/11) το Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα της Πολιτικής Αγωγής για κλήση και επανεξέταση τόσο της μάρτυρας που τράβηξε το βίντεο, όσο και των τεχνικών συμβούλων που συνέταξαν την έκθεση. Ομοίως απέρριψε το αίτημα για διενέργεια αυτοψίας στο χώρο όπου έγινε το συμβάν, καθώς όπως ανέφερε η Πρόεδρος της έδρας «το Δικαστήριο δεν το κρίνει απαραίτητο».

Από την πλευρά της η Πολιτική Αγωγή μέσω της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημείωνε ότι η εξέταση των συγκεκριμένων μαρτύρων θα φώτιζε περαιτέρω την υπόθεση με λεπτομέρειες και με υπόδειξη των σημείων που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί. Όπως είπε η κα Κωνσταντοπούλου από την έναρξη της δίκης ζητούν μετάβαση του Δικαστηρίου στο χώρο που έγινε το συμβάν ακόμη και Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι των κατηγορούμενων κκ Ανδρούλας και Διαμαντής, τόνισαν για την εξέταση των συγκεκριμένων μαρτύρων ότι η επανεισαγωγή  τους δεν έχει να προσθέσει κάτι, ενώ στο αίτημα αυτοψίας δεν ήταν αρνητικοί, ζητώντας όμως να γίνει την ίδια ώρα που διαδραματίστηκε το συμβάν (δηλαδή στις 9 το βράδυ).

Η δίκη συνεχίζεται αύριο Πέμπτη (8/11) με την ανάγνωση και το σχολιασμό εγγράφων, συνολικά πενήντα (50) τον αριθμό.