Πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς ο Στέφανος Τσιτσιπάς [pic]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 16:30 Πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς ο Στέφανος Τσιτσιπάς [pic]

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναδείχθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς στον κόσμο. Ο Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο του βραβείο στην ATP, με τους Ράφαελ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι επίσης βραβευθέντες

Γνωστά έγιναν τα βραβεία της ATP για το 2018. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο του βραβείο στη σημαντικότερη διοργάνωση παγκοσμίως, μιας κι αναδείχθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς.

Ο Έλληνας τενίστας πραγματοποιεί μία τρομερή χρονιά, που άρχισε τον Ιανουάριο με την είσοδό του στο «top-100» ως Νο 91 της παγκόσμιας κατάταξης και έφτασε έως το νο 15.

Μέσα σ’ αυτούς τους μήνες, αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε έναν τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης στη Βαρκελώνη κι έφτασε σε έναν masters τελικό, στο Rogers Cup του Τορόντο (και στους δύο ηττήθηκε από τον Ναδάλ), νίκησε τενίστες του «top-10» και ανάμεσά τους τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έφτασε έως τον Δ’ γύρο ενός Grand Slam (Γουίμπλεντον) και στο αποκορύφωμα όλων αυτών, έγινε στην Στοκχόλμη ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε τίτλο σε μια ATP διοργάνωση.

Να σημειωθεί ότι ο νικητής του βραβείου εκλέγεται από τους ίδιους τους παίκτες της ΑΤΡ, με τον Τσιτσιπά να νικάει τον Ιταλό Μάρκο Σετσινάτο, τον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μίναουρ και τον Βρετανός Κάιλ Έντμουντ που ήταν υποψήφιοι για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς.

Όλα τα βραβεία της ΑΤΡ για το 2018

Κορυφαία επιστροφή της χρονιάς: Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία)
Βραβείο «Στέφαν Έντμπεργκ» για το «ευ αγωνίζεσθαι»: Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία)
Ο πιο αγαπημένος του κοινού: Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία)
Ο πιο βελτιωμένος της χρονιάς: Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα)
Κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος: Άλεξ Ντε Μίναουρ (Αυστραλία)
Κορυφαίος προπονητής: Μάριαν Βάιντα (Σλοβακία)
Βραβείο «Άρθουρ Ας» φιλανθρωπικής προσφοράς: Τόμι Ρομπρέδο (Ισπανία)
Οι πιο αγαπημένοι του κοινού σε διπλό: Μάικ Μπράιαν / Τζακ Σοκ (ΗΠΑ)
Κορυφαία τουρνουά: Ίντιαν Γουέλς (ATP Masters 1000), Κουίνς Λονδίνου (500), Όπεν Στοκχόλμης (250)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση