Συνεργασία Περιφέρειας Στερεάς - HOPEgenesis για τις έγκυες γυναίκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 18:59 Συνεργασία Περιφέρειας Στερεάς - HOPEgenesis για τις έγκυες γυναίκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Προγραμματική σύμβαση απέναντι στην υπογεννητικότητα που μαστίζει την περιοχή μας, με την κάλυψη εξόδων φροντίδας και τοκετού για γυναίκες κατοίκους δυσπρόσιτων περιοχών.

Κάθε χρόνο ένα μεγάλο χωριό χάνεται εξαιτίας της υπογεννητικότητας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς ο πληθυσμός της συρρικνώνεται κατά 2.000 κατοίκους.

Απέναντι στον «εθνικό εχθρό», όπως τον χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, η Περιφέρεια Στερεάς ανέλαβε την πρωτοβουλία της ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και την κάλυψη των εξόδων τοκετού γυναικών, μονίμων κατοίκων δυσπρόσιτων περιοχών της Στερεάς Ελλάδας.

Με αυτό το στόχο υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με την HOPEgenesis έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Αποστολή της HOPEgenesis είναι να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως την ημέρα του τοκετού τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Προέδρου της, Στέφανου Χανδακά, καθώς και τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και του Εντεταλμένου Συμβούλου Θέμη Χειμάρα:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr.

Δείτε φωτογραφίες:

 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση