Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λάρισας ο Φθιώτιδος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 13:43 Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λάρισας ο Φθιώτιδος

Δίπλα στο πνευματικό του τέκνο στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής του βρέθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Ο Σεβασμιότατος παραβρέθηκε στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου ο οποίος έφθασε  στη Θεσσαλική πρωτεύουσα στις 11 το πρωί του Σαββάτου (10/11.

Συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία τον υποδέχθηκαν, σύσσωμη η Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου με χιλιάδες πιστούς και φυσικά ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και του παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο.

Η ενθρόνιση του κ. Ιερώνυμου, έγινε στον μεγαλοπρεπή Ναό του αγίου Αχιλλείου , παρουσία πλειάδος Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας, σύσσωμου του Ιερού κλήρου της Μητροπόλεως, των μοναστικών αδελφοτήτων καθώς και:  του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη, του Ιεροκήρυκος π. Ανθίμου Νεραντζή, των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών της Φθιώτιδος Παναγίας Αγάθωνος π. Γερμανού Γιαντσίδη, Παναγίας Αντινίτσης π. Αμβροσίου Αναστασίου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος π. Σεραφείμ Μαργαρίτη , Ταξιαρχών Νεραϊδος π. Αγαθονίκου Βενετσάνου , της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μύλων Γερόντισσας Θεοπίστης, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λαμίας π. Παναγιώτου Σερέτη, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Λαμίας π. Δημητρίου Ατματζίδη και του Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη, καθώς και πλήθος πιστών από τις Ενορίες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας και του Αγίου Δημητρίου.

Ο νέος Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμος εκφώνησε τον επιβατήριο λόγο του, απάντων των παρευρισκομένων συνεχώς αναφωνούντων το ΑΞΙΟΣ.

Ακολούθως ετέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Ιγνατίου,  οποίος ευρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ναού, ευχόμενος δια την ανάπαυση της ψυχής του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση