Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσίαση βιβλίου: «2 Χρόνια Δράσης» του Κώστα Μπαγινέτα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 11:50 Παρουσίαση βιβλίου: «2 Χρόνια Δράσης» του Κώστα Μπαγινέτα

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «2 Χρόνια Δράσης» παρουσιάζει ο Λαμιώτης Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, και θα γίνει την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 5.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Ποιος είναι - Βιογραφικό

Ο Δρ. Κων/νος Ν. Μπαγινέτας γεννήθηκε στην Λαμία το 1977. Αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο Λαμίας και σπούδασε Γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ειδικότητα Οπωροκηπευτικά & Άμπελος). Συνέχισε τις σπουδές του στο Αυτοκρατορικό Κολλέγιο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Ιατρικής (Imperial College of Science, Technology and Medicine) στο Λονδίνο σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (M.Sc.) και στο Πανεπιστήμιο του Νότινχαμ σε θέματα Διεπιστημονικής Ανάπτυξης Αγρο-Περιβαλλοντικών Δεικτών Αειφορίας (Ph.D.).

Από το 2007 εργάζεται στην νυν Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Στερεάς Ελλάδας (με έδρα τη Λαμία) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας (πρώην Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας), όπου ασχολείται κυρίως με θέματα ανάπτυξης επενδύσεων αγροτουρισμού (ΟΠΑΑΧ) καθώς και με θέματα επενδυτικών σχεδίων Εκσυγχρονισμού Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Σχέδια Βελτίωσης) και Εγκατάστασης Νέων Γεωργών στην γεωγραφική περιοχή της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Έχει διατελέσει υπόλογος-διαχειριστής δεκάδων έργων Τεχνικής Βοήθειας της Ειδικής Υπηρεσίας Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα συμμετείχε σαν μέλος στη Θεματική Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού «Καινοτομία-Έρευνα-Κατάρτιση» (ΘΟΣΣ1) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την προετοιμασία της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 καθώς και σε Ομάδες Εργασίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη διαμόρφωση προτάσεων στα πλαίσια της Αγροτικής Ανάπτυξης της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Έχει διατελέσει συνεργάτης του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Αθ. Σκορδά καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιμορφώσεων ερευνητικής και επαγγελματικής κατάρτισης στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό ημερίδων, σεμιναρίων, εθνικών και διεθνών συνεδρίων, στα οποία έχει παρουσιάσει και ερευνητικές εργασίες με σημαντική επιτυχία. Έχει σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά, συλλογικούς τόμους, πρακτικά εθνικών και διεθνών συνεδρίων στα ελληνικά και στα αγγλικά. Διετέλεσε επικεφαλής και μέλος ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ανταλλαγής καλών πρακτικών σε διεθνές επίπεδο. Είναι Εμπειρογνώμονας-Αξιολογητής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» σε θέματα «Επισιτιστικής Ασφάλειας, Αειφορικής Γεωργίας και Δασών, Ναυτιλίας, Θαλάσσιων Υποθέσεων και Βιοοικονομίας». Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικών με περιβαλλοντική εκπαίδευση, περιβαλλοντική διαχείριση, αγροτική ανάπτυξη και αγροτική επιχειρηματικότητα. Είναι μέλος σε πλήθος Επιστημονικών και μη Συλλόγων, αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό τοπικό τύπο της πόλης του και εμφανίζεται σε τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής του. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Λαμιέων και είναι ενεργό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λαμιέων. Έχει οριστεί Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Θεμάτων στη ΝΟ.Δ.Ε. Φθιώτιδας. Συμμετείχε, επίσης ως υποψήφιος στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) και του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Ι. Μπακογιάννη, Λογοθεραπεύτρια-Λογοπεδικό, και έχουν ένα γιό.

Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.