Αιτήσεις για τη «Ζεστή Κατοικία» στο Δήμο Λοκρών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 13:49 Αιτήσεις για τη «Ζεστή Κατοικία» στο Δήμο Λοκρών

Μαθήματα πρώτων βοηθειών κάθε Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου.

247 αιτήσεις, δέχτηκε και ολοκλήρωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λοκρών για το πρόγραμμα «Ζεστή Κατοικία».

Πρόκειται για το πρόγραμμα που αφορά «Παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε οικογένειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, με κουπόνι αγορών (voucher) για αγορά καύσιμης ύλης θέρμανσης, έτους 2018-2019», από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι αιτούντες που πληρούν τις προϋποθέσεις θα καταταγούν με σύστημα μοριοδότησης σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια όπως αυτά ορίζονται από την δομή “Γέφυρα”. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΣΤ. Ελλάδας.

Προτεραιότητα για το (voucher) θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, πολυμελείς οικογένειες, οικογένειες με εξαρτώμενα παιδιά και μηδενικό εισόδημα, οικογένειες με μακροχρόνια ανέργους ή ανέργους γονείς και κηδεμόνες μέσω της παροχής πρόσθετων μορίων στο σύστημα μοριοδότησης (σύμφωνα με το πρόγραμμά της Δομής Γέφυρα).

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Δομής «Γέφυρα» εντός είκοσι (20) ημερών από την λήξη της ημερομηνίας παραλαβής αιτήσεων.

Οι αρχηγοί των οικογενειών θα παραλάβουν το voucher με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή από τα σημεία στα οποία υπέβαλλαν τις αιτήσεις.

Πρώτες βοήθειες

Εντωμεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Δήμου Λοκρών σε συνεργασία με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Φθιώτιδας και το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, γι ατην παράδοση μαθημάτων πρώτων βοηθειών.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12/11/2018 και θα συνεχιστούν κάθε Δευτέρα 19:00- 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση