Δύο αδέλφια έκλεβαν από την Ένωση καλαμπόκι και χρήματα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 11:20 Δύο αδέλφια έκλεβαν από την Ένωση καλαμπόκι και χρήματα

Είχαν φτιάξει αντικλείδι και φόρτωναν μεγάλες ποσότητες...

Είχαν μετατρέψει την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ευρυτανίας σε προσωπική επιχείρηση δύο αδέλφια οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή (16/11/2018) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και των κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Η έρευνα των αστυνομικών ήταν μακρόχρονη και η δράση των δύο συλληφθέντων υπολογίζεται ότι ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 2017, έχοντας προβεί μέχρι σήμερα στην αφαίρεση ποσοτήτων σιτηρών (κυρίως καλαμποκιού), που ανέρχεται στους 85 περίπου τόνους, με την ζημιά για την επιχείρηση να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 23.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δικογραφία, τα δύο αδέλφια εκμεταλλευόμενα την υπαλληλική τους ιδιότητα, ιδιοποιούνταν παρανόμως χρηματικά ποσά από συναλλαγές με πελάτες της επιχείρησης, είτε μην αποδίδοντας ως όφειλαν τα χρήματα που εισέπρατταν από την πώληση προϊόντων, είτε αποκρύπτοντας μέρος από τις καθημερινές συναλλαγές που πραγματοποιούνταν εν ώρα λειτουργίας αυτής.

Επιπλέον, σε ώρες μη λειτουργίας της επιχείρησης, προέβαιναν στην συστηματική αφαίρεση ποσοτήτων σιτηρών, αφού είχαν φροντίσει να βγάλουν αντικλείδι.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση