«Κακόβουλες φήμες για να με πλήξουν ως ιερέα…»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 20:56 «Κακόβουλες φήμες για να με πλήξουν ως ιερέα…»

Τι λέει ο παπάς που κατηγορήθηκε ότι παράτησε την κηδεία στη μέση – Όλα έγιναν κανονικά λέει η οικογένεια και το γραφείο τελετών.

Η εξόδιος ακολουθία όπως και όλο το τελετουργικό ολοκληρώθηκαν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα διαβεβαίωνε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιερέας ναού σε περιφερειακό Δήμο, που σύμφωνα με τη θεσσαλική εφημερίδα, φέρεται να αποχώρησε πριν την ταφή, ενημερώνοντας τους συγγενείς του εκλιπόντα ότι πρέπει να φύγει διότι έχει υπηρεσία στο κοιμητήριο.

Ο ιερέας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι ουδέποτε ο ίδιος σκέφτηκε, πόσο μάλλον προέβη, σε μία τέτοια πράξη και απέδωσε τις πληροφορίες που μεταφέρθηκαν, ως «κακόβουλες φήμες που έχουν στόχο να τον πλήξουν προσωπικά και να θίξουν το κύρος του ως ιερέα». «Διακονώ με πολλή αγάπη τους συνανθρώπους μου. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ενεργήσω έτσι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος ιερέας.

Περιγράφοντας μάλιστα τα γεγονότα από τη δική του πλευρά, ανέφερε ότι τόσο η εξόδιος ακολουθία στον ναό, όσο και η εκφορά του θανόντα και η ταφή στο κοιμητήριο του χωριού, τελέστηκαν από τον ίδιο παρουσία των οικείων, συγγενών και περιοίκων.

Να σημειωθεί, πως τόσο η οιοκογένεια όσο και το γραφείο τελετών επανέλαβαν ότι όλα έγινα όπως έπρεπε.

Υπογραμμίζεται πάντως πως με αφορμή το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος έχει ζητήσει να γίνει έρευνα προκειμένου να ενημερωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση