Στερεά: Φτάνει τα 730.000 ευρώ η ζημιά που έκαναν στα δίκτυα του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. οι Πακιστανοί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 08:47 Στερεά: Φτάνει τα 730.000 ευρώ η ζημιά που έκαναν στα δίκτυα του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. οι Πακιστανοί

Εξιχνιάσθηκαν άλλες 71 κλοπές της σπείρας των μετασχηματιστών!

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών και τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη δράση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., εξιχνιάσθηκαν ακόμη 71 κλοπές από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Ακραίφνιο, Ασωπία, Βάγια, Νεοχώρι, Ελλοπία, Θεσπιές, Θήβα, Κάστρο, Κόκκινο, Λουτούφι, Μουρίκι, Νεοχωράκι, Πλαταιές και Ύπατο) και των Ερυθρών Αττικής.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τρία (3) ακόμη μέλη της, όλοι τους αλλοδαποί, ηλικίας 27, 29 & 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Ο τελευταίος φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο αρχές Νοεμβρίου του 2017, σε αγροτική περιοχή του Καπαρελλίου Βοιωτίας, έμφορτο με δέκα (10) πηνία μετασχηματιστών και πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων. Αυτό ήταν ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως μέσο για τη διευκόλυνση της συστηματικής και εξακολουθητικής εγκληματικής τους δράσης.

Γίνεται μνεία ότι, δύο (2) από τα μέλη της εν λόγω ομάδας υπήκοοι Πακιστάν, είχαν συλληφθεί βραδινές ώρες τις 13-03-2018 στον Ελαιώνα Βοιωτίας, κατόπιν καταδίωξης του οχήματος τους, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.

Οι παραπάνω μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή τους τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούνται για την εμπλοκή τους σε 146 κλοπές μετασχηματιστών σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας και των Ερυθρών Αττικής, με τη ζημιά για τον Οργανισμό τότε να υπολογιζόταν στο μισό περίπου εκατομμύριο.

Είχε μάλιστα παρουσιαστεί η υπόθεση στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας από τον τότε Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας και νυν Φθιώτιδας, Μιχάλη Τσάτση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Υπολογίζεται ότι η επιπλέον ζημιά που αποκαλύφθηκε για τον Οργανισμό ανέρχεται στα 232.493,67 ευρώ, κάτι που ανεβάζει το σύνολο στα 730.000 ευρώ!

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση