Η 7η ΕΜΑΚ στα φαράγγια της Φθιώτιδας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 16:18 Η 7η ΕΜΑΚ στα φαράγγια της Φθιώτιδας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε από το προσωπικό της 7ης ΕΜΑΚ Στερεάς Ελλάδας την 2η εβδομάδα του Νοεμβρίου, το πρόγραμμα εκπαίδευσης μέσω του Κ.Ε.Κ.- ΟΑΕΔ Λαμίας, στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης τους και με στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης των Στελεχών της.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε «Προχωρημένη διάσωση και διάσχιση φαραγγιών – Επίπεδο Αυτονόμων». 

Η πρακτική εκπαίδευση έγινε σε κάποια από τα πολλά και όμορφα φαράγγια του Ν. Φθιώτιδας όπως το "Ροδοκάλος" Υπάτης, "Κάκαβος" Μεξιατών, "Ντούνος" Δυό Βουνών & "Ασωπός" Σκαμνού.

Διαβάστε και την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ

"Το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας στα πλαίσια της συνεργασίας, του ΟΑΕΔ με το Πυροσβεστικό Σώμα  και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης "Διάσωση και Διάσχιση φαραγγιών" επίπεδο Ι, διάρκειας 50 ωρών για 12 άνδρες της 7ης  ΕΜΑΚ Λαμίας,προχώρησε στην υλοποίηση του προγράμματος "Προχωρημένη Διάσωση και Διάσχιση φαραγγιών επίπεδο ΙΙ Αυτονόμων" διάρκειας 70 ωρών.

Το θεωρητικό μέρος έγινε στις εγκαταστάσεις της 7ης ΕΜΑΚ και η πρακτική εκπαίδευση στα φαράγγια Ντούνος, Ασωπός, Ροδοκόκαλος και Κάκαβος Φθιώτιδας.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των διασωστών με το αντικείμενο και η αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών εντός φαραγγιών,όπως ο απεγκλωβισμός των πολιτών που κινούνται εντός των φαραγγιών, είτε για αθλητισμό ή τουριστικό σκοπό, αλλά ακόμη και αυτοί που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση να παρασυρθούν και να εγκλωβισθούν λόγω ατυχών συμβάντων.
           
Συγκεκριμένα οι διασώστες έλαβαν την εκπαιδευτική κατάρτιση ασφαλούς κίνησης εντός των φαραγγιών, της ασφαλούς προσέγγισης και περίθαλψης θύματος, του απεγκλωβισμού και της μεταφοράς του. 

Η 7η ΕΜΑΚ έχει υπό την επίβλεψή της όλο τον ορεινό όγκο της κεντρικής Ελλάδας και το πρόγραμμα του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας ήταν αναγκαίο για την εξέλιξη της διασωστικής εκπαιδευτικής κατάρτισης των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ Στερεάς Ελλάδας.

Ευχαριστούμε τον  Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ κ. Αντώνη Μίχα και τον εκπαιδευτή του προγράμματος κ. Γιώργο Ανδρέου για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και τους εκπαιδευόμενους για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους.

Και συνεχίζουμε....."

Δείτε εντυπωσιακό βίντεο από την εκπαίδευση των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ:

Δείτε και φωτογραφίες...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση