Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητροπολίτης Νικόλαος: Θεαματική ανακοίνωση από την πλευρά της πολιτείας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 09:28 Μητροπολίτης Νικόλαος: Θεαματική ανακοίνωση από την πλευρά της πολιτείας

Για δύσκολες μέρες και προεκλογική περίοδο έκανε λόγο ο Σεβασμιότατος στο «ΘΕΜΑ 104,6»...

Για «θεαματική ανακοίνωση όπως εκινήθη από την πλευρά της πολιτείας» έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος στο ΘΕΜΑ 104,6  μιλώντας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

«Πρέπει να προσέεχουμε αυτό που είπε ο Ιερώνυμος ότι πρέπει να υπάρχει έγκριση της Ιεραρχίας. Επρόκειτο για διαθέσεις των δύο ανδρών, ήταν θεαματική η εμφάνιση όπως εκινήθη από την πλευρά της πολιτείας» είπε ο κ. Νικόλαος.

«Οι ιερείς ήταν κατοχυρωμένοι, είναι κοινωνικοί εργάτες και φορείς της πολιτιστικής κληρονομίας. Αυτό που που ελύπησε τους περισσότερους ιεράρχες είναι ότι ενώ προτάθηκε για τους κληρικούς παραμένουν οι μουφτήδες και οι λειτουργοί των άλλων δογμάτων» είπε ο κ. Νικόλαος.

Παρατήρησε, ακόμα, ότι «νομίζω ότι ήταν πολύ βιαστικό, οι πολιτικοί ίσως είχαν το σκοπό τους που ήθελαν να εμφανίσουν και τον Αρχιεπίσκοπο. Οι μέρες είναι δύσκολες, προεκλογική περίοδος, πολλά και διάφορα».

Σύμφωνα με τον κ. Νικόλαο «η συνεννόηση Τσίπρα-Ιερώνυμου είχε ξεκινήσει πριν από 3-4 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναζητούσε τρόπο επικοινωνίας για να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία».

Επανέλαβε, τέλος, ότι «η έκτακτη ιεραρχία ενέκρινε τα δύο από τα τρία σημεία (σ.σ. της συμφωνίας) στο τρίτο, για τη μισθοδοσία, είπε να μείνει ως έχει».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ