Μέχρι την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για το Επιστημονικό Συμβούλιο ΠΦΥ της 5ης ΥΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 22:11 Μέχρι την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για το Επιστημονικό Συμβούλιο ΠΦΥ της 5ης ΥΠΕ

18 Δεκεμβρίου οι εκλογές...

Προκηρύχθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) του Επιστημονικού Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, (ισόγειο), Περιοχή Μεζούρλο.

Η ψηφοφορία διαρκεί οκτώ (8) ώρες. Ώρα έναρξης της ψηφοφορίας ορίζεται η 08.00 πμ

Όσοι από τους εγγεγραμμένους στον πίνακα εκλογέων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για την εκλογή τους ως μέλη στο Επιστημονικό Συμβούλιο, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μέχρι την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 μ.μ στο fax 2410-232929 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για την εκλογή εκπροσώπων στο Επιστημονικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και των αναπληρωτών τους, δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν:

1. Δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται έχουν όλοι οι ιατροί που είναι Υπεύθυνοι για τον συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, (εκλέγονται τρεις (3) Υπεύθυνοι για την Επιστημονική Λειτουργία των Κέντρων Υγείας ως μέλη, με τους αναπληρωτές τους).

2. Δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται έχουν όλοι οι υπάλληλοι πλην ιατρών, κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, ανεξαρτήτως βαθμού, των Κέντρων Υγείας (εκλέγεται ένας (1) υπάλληλος πλην ιατρών, κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ των Κέντρων Υγείας, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του).

Οι εκλογές θα διενεργηθούν με χωριστές καταστάσεις, όσων έχουν δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται, για κάθε μία από τις παραπάνω δύο ομάδες εκλογέων, και οι οποίες θα αναρτηθούν για οκτώ (8) ημέρες τουλάχιστον, σε εμφανές μέρος της Κεντρικής Υπηρεσίας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και όλων των Κέντρων Υγείας αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Η εφορευτική επιτροπή

Την παραπάνω ημερομηνία στις 13:00’ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ όσων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές.

Τα τακτικά μέλη της επιτροπής θα πρέπει να είναι τρία (3) καθώς και τα αντίστοιχα αναπληρωματικά τους.

Η συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρευρίσκεται του 50% συν ένα (1) των ατόμων που είναι εγγεγραμμένα στους συνημμένους πίνακες εκλογέων.

Σε περίπτωση μη απαρτίας (50%+1 των εγγεγραμμένων στον πίνακα εκλογέων), η συνέλευση τότε θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο τόπο, τη Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 13.00 μ.μ. Στη δεύτερη συνέλευση για να υπάρχει απαρτία χρειάζεται να παρευρίσκεται το 30% που είναι γραμμένοι στον πίνακα εκλογέων, χωρίς να υπολογίζεται το κλάσμα μονάδας που τυχόν προκύπτει.

Εάν πάλι δεν επιτευχθεί απαρτία, η Εφορευτική Επιτροπή συγκροτείται μετά από δημόσια κλήρωση, η οποία γίνεται από το Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, την Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 13.00 μ.μ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση