Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «μανιφέστο» Ρωμανού στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 08:16 Το «μανιφέστο» Ρωμανού στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας

Για τις 12 Δεκεμβρίου διεκόπη η δίκη των Κορκονέα - Σαραλιώτη…

Συνεχίστηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, έγινε προβολή βίντεο και φωτογραφιών με τα όσα είχαν προβληθεί τότε από τα μέσα ενημέρωσης. Λίγο πριν το τέλος της, ο συνήγορος του κατηγορουμένου Βαγγέλης Ανδρούλας ζήτησε να αναγνωστεί στο Δικαστήριο το «μανιφέστο» του αναρχικού Νίκου Ρωμανού που δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου του 2015.

Το Δικαστήριο ομόφωνα έκανε αποδεκτό το αίτημα, με την συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει λόγο ότι πρόκειται για ψευδή ανάρτηση με πολιτική χροιά, παρουσιάζοντας τον φίλο του Α. Γρηγορόπουλο ως αναρχικό.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Δεκεμβρίου με την παρότρυνση του Εισαγγελέα της Έδρας κ. Χανή για ολοκλήρωση του σχολιασμού των εγγράφων και κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη ημέρα (26/11) που δεν είχαμε κάποια πρόοδο στη Δίκη λόγω απουσίας των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, ο Εισαγγελέας Εφετών είχε αναφέρει ότι οι ημερομηνίες είχαν βγει κατόπιν συνεννόησης και ότι κατ’ επανάληψη έχει εμφανιστεί η επιλογή των συνηγόρων για άλλες δίκες. Κάλεσε μάλιστα να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα γιατί όπως είπε είναι σοβαρό και επαναλαμβανόμενο το φαινόμενο για την διακοπή της.