Υποχώρησε τοίχος από παλιό νεοκλασικό στο κέντρο της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 09:02 Υποχώρησε τοίχος από παλιό νεοκλασικό στο κέντρο της Λαμίας

Δε θα πρέπει να συνεχίσουμε να ποντάρουμε στην τύχη για να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα με άνθρωπο.

Ένα μεγάλο κομμάτι από τον τοίχο νεοκλασικού κτιρίου που βρίσκεται στο στενό της «Παναγίας Δεσποίνης», πίσω από την πλατεία Λαού, υποχώρησε κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά την νεροποντή.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το παλιό κτίριο στέκει στη θέση του επιβλητικό, αλλά σαφώς καταπονημένο από τον καιρό και την εγκατάλειψη.

Η πτώση του τοίχου αυτή τη φορά δεν έθεσε σε κίνδυνο κάποιον άνθρωπο, που χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο δρόμο, ωστόσο τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που είναι διάσπαρτα στο κέντρο και μέχρι την οδό Εκκλησιών, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για πεζούς και τροχοφόρα.

Πριν από τρεις μόλις μέρες, έπεσαν σοβάδες από το νεοκλασικό που βρίσκεται στην πλατεία Διάκου με την οδό Καραγιαννοπούλου, με έναν πεζό να γλυτώνει την τελευταία στιγμή.

Πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την έρευνα που έγινε στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο οποίο αναφέρεται ότι το ¼ των εγκαταλελειμμένων κτιρίων του κέντρου είναι επικινδύνως ετοιμόρροπα! Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε να ποντάρουμε στην τύχη για να μην τραυματιστεί κάποιος άνθρωπος.

SOS από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση