Είχαν ρημάξει τις βιτρίνες των καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 07:54 Είχαν ρημάξει τις βιτρίνες των καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας

Συνελήφθη 26χρονος με δράση σε Λαμία και Θήβα…

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, το απόγευμα της Δευτέρας (26-11-2018) στη Θεσσαλονίκη, 26χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές εκθεσιακών κινητών τηλεφώνων από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας σε όλη την χώρα.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον συλληφθέντα και την ομάδα του, είναι για διακεκριμένες κλοπές που ξεκίνησαν τουλάχιστον  από τον περασμένο Απρίλιο, βάζοντας στο μάτι συγκεκριμένα μοντέλα κινητών.

Ο τρόπος δράσης τους είχε ως εξής: Ένα από τα μέλη της σπείρας εισέερχόταν πρώτο στα κατάστημα, προσποιούμενος τον πελάτη. Στη συνέχεια αφού εντόπιζε την εκθεσιακή συσκευή που τον ενδιέφερε, προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απενεργοποιήσει τον αισθητήρα του συναγερμού στην βάση ασφαλείας. Ακολούθως, αποχωρούσε από το κατάστημα για να τον διαδεχθεί έτερο μέλος που ήταν αυτό που αφαιρούσε το εν λόγω κινητό, χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός.

Η δράση του 26χρονου και της παρέας του, όπως σημειώσαμε ήταν σε όλη την Ελλάδα και συνολικά δεκαεννέα (19) κλοπές και τρείς (3) απόπειρες με θύματα εταιρίες στη Λαμία, τη Θήβα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Λουτράκι και φυσικά στην Αττική.

Στην κατοχή του 26χρονου, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο (2) συσκευές κινητού τηλεφώνου

• Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

• Μικροποσότητα ναρκωτικών

Επισημαίνεται ότι ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση