Σε δομή προστασίας το 4χρονο «αγρίμι» του Βόλου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 09:28 Σε δομή προστασίας το 4χρονο «αγρίμι» του Βόλου

Σε σπίτι – τρώγλη με χωμάτινο δάπεδο, που όταν βρέχει γίνεται λάσπη, ανακατεμένο με ανθρώπινες ακαθαρσίες …διάσπαρτες στους χώρους και με γονείς και συγγενείς να έχουν χρόνια να πλυθούν (!), ζούσε μέχρι πριν λίγες ημέρες ένα αγοράκι ηλικίας 4 ετών στην περιοχή της Ζαγοράς.

Για το περιστατικό, που θυμίζει νέο …Κωσταλέξι, έγινε εισαγγελική παρέμβαση, το παιδί απομακρύνθηκε από το οικογενειακό ακατάλληλο περιβάλλον και αναζητείται δομή που θα του προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Το αγόρι νοσηλεύεται από χθες στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, ενώ θα εξεταστεί και από παιδοψυχίατρο, καθώς δεν μιλάει σχεδόν καθόλου, και οι δύο μόνες λέξεις που λέει είναι βρισιές…

Χθες το πρωί, κοινωνική λειτουργός από τη Ζαγορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Βόλου έκθεση, ώστε το παιδί να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και να λάβει και την κατάλληλη υποστήριξη, ενώ ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μια σειρά δομές (Χαμόγελο του Παιδιού, Κιβωτός του Κόσμου και Ορφανοτροφείο Βόλου), προκειμένου να φιλοξενηθεί εκεί, μετά την προσωρινή αφαίρεση της επιμέλειας του, από τους φυσικούς γονείς του.

Η κοινωνική λειτουργός σε συνεργασία με την εισαγγελέα Ανηλίκων, αναζητούν το κατάλληλο περιβάλλον για το τετράχρονο αγόρι, μετά την έρευνα που ξεκίνησε για την υπόθεση, και την υποβολή του πορίσματος στη λειτουργό της Δικαιοσύνης. Το θέμα άρχισε να απασχολεί τη Δικαιοσύνη πριν από περίπου μια εβδομάδα, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έγινε στο Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο στη συνέχεια επικοινώνησε με την Εισαγγελία του Βόλου και την ενημέρωσε για το τραγικό αυτό περιστατικό.

Οι αρχές αναμένουν πλέον να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, εξετάζοντας παράλληλα σε ποια δομή μπορεί να φιλοξενηθεί το παιδί. Το βασικότερο όλων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η οριστική του απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία, καθώς οι γονείς του αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ψυχιατρικής φύσεως. Μάλιστα ο πατέρας του τετράχρονου είναι διαγνωσμένος με ψυχική νόσο, ενώ έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ανάλογη κλινική. Στο “σπίτι” εκτός του πατέρα διαμένει η μητέρα του 4χρονου, που αντιμετωπίζει και αυτή με τη σειρά της θέματα ψυχιατρικής φύσης, αλλά και οι παππούδες με έναν θείο, που σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, έχουν παρόμοια προβλήματα.

Πηγή: magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση