Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Το χιόνι «έφυγε», το κρύο έμεινε!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 16:52 Καιρός: Το χιόνι «έφυγε», το κρύο έμεινε!

Μονοψήφια νούμερα μέχρι την Κυριακή…

Χωρίς προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο πέρασε το βαρομετρικό χαμηλό «Πηνελόπη» από την Κεντρική Ελλάδα και ειδικότερα από τη Φθιώτιδα.

Χιόνια έπεσαν τελικά σε ορεινές περιοχές άνω των 900 μέτρων, χωρίς ωστόσο «να πιάσει».

Ακόμη και στον Παρνασσό που η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη, οι πίστες θα παραμείνουν κλειστές καθώς ο ισχυρότατος άνεμος το απομάκρυνε από αυτές.

Οι κορυφές όλων των βουνών άσπρισαν, όχι μόνο στην ηπειρωτική χώρα ακόμη και στη νότια Εύβοια και στο όρος Όχη.

Στη Νότια Εύβοια καταγράφηκαν και οι μέγιστες ριπές ανέμων που άγγιξαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα!

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η ανταπόκριση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς ήταν θετική, με παρεμβάσεις που χρειάστηκαν στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου στο ύψος της Ράχης Τυμφρηστού. Στα υπόλοιπα "επικίνδυνα σημεία" ο χιονιάς δεν χρειάστηκε και η κυκλοφορία διεξήχθη χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα φαινόμενα έχουν περιοριστεί στα Ανατολικά, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό μέχρι και την Κυριακή, όταν η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται μάλιστα τις πρωινές ώρες καθώς στα βόρεια και τα δυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι βελτιωμένος, καθώς οι βροχές θα περιοριστούν μόνο στο βόρειο Ιόνιο, όμως η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ενδεικτικά το θερμόμετρο θα κινηθεί σε μονοψήφια νούμερα με τη μέγιστη να αγγίζει τους 9 βαθμούς στα πεδινά, ενώ στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.