Πένθος στον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων για την απώλεια του Δημήτρη Κολοκύθα (Τάκη Ορεινού)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 09:57 Πένθος στον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων για την απώλεια του Δημήτρη Κολοκύθα (Τάκη Ορεινού)

Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων πενθεί για το μέλος του Δημήτρη Κολοκύθα (Τάκη Ορεινό), συγγραφέα και εκπαιδευτικό που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης 29/11 σε ηλικία 84 ετών.

Ο Δημήτρης Κολοκύθας πρωτοείδε το φως αυτού του κόσμου στην Πτελέα Μακρακώμης Φθιώτιδας. Περάτωσε τις Π/θμιες και Β/θμιες σπουδές και με επιτυχείς εξετάσεις εισήχθη δεύτερος κατά σειρά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας. Διορίστηκε ως διδάσκαλος στην Ευρυτανία και αργότερα υπηρέτησε και σε σχολεία της Φθιώτιδας. Κατά καιρούς επιλέχθηκε ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Νομαρχίας και ως βοηθός Επιθεωρητών Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Συνέγραψε και επιμελήθηκε πολλές σχολικές παραστάσεις και στο Θέατρο Λαμίας. Παρουσίασε και επιμελήθηκε τρεις φορές την ετήσια εκδήλωση «Διάκεια» στο εθνικό στάδιο Λαμίας. Διοργάνωσε, επιμελήθηκε και παρουσίασε στις Θερμοπύλες το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Πρωτοστάτησε σε διάφορες εκδηλώσεις που απέσπασαν τα ευμενή σχόλια αρχών και πολιτών. Συνέβαλε στην επιτυχή και εποικοδομητική οργάνωση και λειτουργία των μαθητικών κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παιδείας στα Καμμένα Βούρλα και εργάστηκε επί 12ετίαν αποδοτικά προς όφελος μαθητών των Νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Δημοσίευσε στον τοπικό τύπο αλλά και αθηναϊκό τύπο άρθρα, σχόλια και χρονογραφήματα και παρουσίασε από το τοπικό ραδιόφωνο «Λαμία–FM» αξιόλογους καλλιτέχνες και λογοτέχνες στην εκπομπή του «βιβλιοπαρουσίαση». Είναι ιδρυτικό και παραμένει ενεργό μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων.

Συνέγραψε τα βιβλία: ΑΗ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ και ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΖΩΗΣ

Βραβεύτηκε για χρονογράφημά του στη «Φιλολογική Βραδυνή» το οποίο γυρίστηκε, ως αυτοτελές έργο, στην κρατική τηλεόραση. Τιμήθηκε πολλές φορές για την προσφορά και το έργο του. Ανάμεσα σ΄ αυτές τις διακρίσεις ξεχωρίζουν αυτή της Ακαδημίας Αθηνών, του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και των Εκπαιδευτικών Αρχών.

Τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση