Δεν δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του πατέρα που ασελγούσε σε 10χρονη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 10:34 Δεν δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του πατέρα που ασελγούσε σε 10χρονη

Η απόφαση της Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου…

Απέρριψε το αίτημα του «Χαμόγελου του Παιδιού» για δημοσιοποίηση των στοιχείων του πατέρα, που φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της ηλικίας περίπου 10 χρονών κόρης του, για διάστημα έξι μηνών τουλάχιστον, στο Βόλο, η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Όπως περιγράφει το magnesianews.gr, το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι τυχόν δημοσιοποίηση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, θα οδηγούσε στον στιγματισμό των παιδιών του, δυσκολεύοντας κατά πολύ την καθημερινότητα τους. Παράλληλα, η εισαγγελέας τονίζει ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν υπόνοιες σε βάρος του άνδρα, ότι προέβη σε παρόμοιες πράξεις και σε άλλα ανήλικα, ενώ από την στιγμή που δεν δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε χώρο, όπου υπάρχουν ανήλικα παιδιά (σχολεία, φροντιστήρια κ.α.), δεν υφίσταται κίνδυνος για την δημόσια τάξη, από τυχόν ίδιες ενέργειες του κατηγορούμενου.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στις 21 Νοεμβρίου, όταν ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, μετά από καταγγελία της 30χρονης μητέρας ότι ο σύζυγός της, την ώρα που έλειπε από το σπίτι στη δουλειά της ασελγούσε σε βάρος της κόρης της, μαθήτριας Δημοτικού Σχολείου, κάτι που αντιλήφθηκε και της είπε ο ανήλικος γιος της.

Η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση και ο δράστης αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατηγορίες που μπορούν να επιφέρουν ποινές κάθειρξης 10-20 χρόνια.

Ο Βολιώτης κατηγορούμενος αναμένεται να κληθεί για να καταθέσει στον ανακριτή την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των καταγγελιών, στο πλαίσιο της οποίας ελήφθησαν καταθέσεις τόσο από τη μητέρα, όσο από τον ανήλικο γιο και την 10χρονη κόρη, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε δεν έδειξε ότι υπήρξε βιασμός του μικρού κοριτσιού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση