Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευθύμιος Καψάλης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 21:25 Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευθύμιος Καψάλης

Είχε γεννηθεί στην Αχλαδιά Δομοκού και από την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας συνέχισε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Από την Ιερά Μητρόποληξ Δημητριάδος ανακοινώθηκε η εις κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ευθυμίου Καψάλη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σήμερα (8/12), σε ηλικία 84 ετών.

Γεννημένος το 1934 στην Αχλαδιά Δομοκού, φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, ενώ ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Το 1959 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος Δαμασκηνό και τοποθετήθηκε Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του ομώνυμου χωριού.

Υπηρέτησε ως Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς και Προϊστάμενος των Ιερών Ναών Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου. Από την τελευταία αυτή έπαλξη ο π. Ευθύμιος συνταξιοδοτήθηκε το 2000, μετά από 41 ολόκληρα έτη καρποφόρου ιερατικής διακονίας και προσφοράς, που σημάδεψαν την πνευματική ζωή των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Ακόμη και μέχρι τα τελευταία του, υπηρέτησε με τον ίδιο ζήλο την Ιερά Μονή Οσίου Γερασίμου Μακρινίτσης.

Για την προσφορά του στην Τοπική Εκκλησία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, του απένειμε το 2016 την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Ο αείμνηστος π. Ευθύμιος Καψάλης ήταν έγγαμος και με την μακαριστή Πρεσβυτέρα του Ευαγγελία απέκτησαν πέντε παιδιά.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Κυριακή 9/12, στις 12μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Η σωρός του θα βρίσκεται στον Ναό από τις 7π.μ. και καθόλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.