Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από μία κλωστή κρέμεται η τύχη της Folli Follie και των 1.000 εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 15:23 Από μία κλωστή κρέμεται η τύχη της Folli Follie και των 1.000 εργαζομένων

Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι πολλά και οι λύσεις εξαιρετικά περιορισμένες. Ωστόσο μέχρι στιγμής τουλάχιστον υπάρχουν σημάδια ζωής στη Folli Follie, δεδομένου ότι τα καταστήματα που λειτουργούν μπορούν σε ένα μεγάλο βαθμό να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες της εταιρίας. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι δεν υπάρχουν οφειλές προς τους εργαζομένων και ήδη έχει καταβληθεί και το δώρο των Χριστουγέννων.

Από εκεί και πέρα όμως τα «μαύρα σύννεφα» πάνω από τη Folli Follie παραμένουν. Οι ιδιοκτήτες, οικογένεια Κουτσολιούτσου, και κορυφαία στελέχη της εταιρίας, εκτός των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν και την ποινική δίωξη που τους έχει ασκηθεί για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Υπό το βάρος της κατάστασης αυτής το ενδεχόμενο μίας άτακτης χρεοκοπίας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και να ακυρώσει τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται για την σωτηρία της εταιρίας. Πολλά θα κριθούν από τις αποφάσεις που θα λάβει η Δικαιοσύνη. Τα νέα μέλη που έχουν εισέλθει στην εταιρία εμφανίζονται αισιόδοξα ότι μπορούν να τα καταφέρουν, ανεξάρτητα των όποιων αποφάσεων ληφθούν από την Δικαιοσύνη, ειδικά για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο που ηγείται της προσπάθειας διάσωσης της εταιρίας. Άμεση προτεραιότητα είναι να βρεθεί λύση με τους ομολογιούχους και σε αυτή συμβάλει και ο νέος σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα της εταιρίας που γίνεται από κοινού με την Deloitte.

Μία από τις λύσεις που προτείνονται είναι να σπάσει η εταιρία σε καλή και κακή. Στην κακή εταιρία θα περιέλθουν τα δάνεια και η περιουσία και η καλή θα συνεχίσει χωρίς βάση κρατώντας την υπάρχουσα δραστηριότητα με «προίκα» τις μάρκες που θα διατηρήσουν.

Η αξία των ακινήτων που έχει η εταιρία είναι περί τα 100 εκατομμύρια. Στα θετικά στοιχεία και το γεγονός ότι η Folli Follie παρά τα σοβαρά προβλήματα κατορθώνει και εξυπηρετεί τις τρέχουσες υποχρεώσεις της, όπως η πληρωμή των εργαζομένων, ενώ καλύπτει και τους προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών οίκων μόδας που αντιπροσωπεύει.

Πλειστηριασμός Attica

Στο μεταξύ την Τετάρτη βγαίνει στο σφυρί από τις τράπεζες το 35,67% των Αττικών Πολυκαταστημάτων που κατέχει η Folli Follie.
Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στο ποσό εκτίμησης των μετοχών, 41.589 εκατ. ευρώ. Η πλειστηρίαση των μετοχών θα γίνει συνολικά και όχι τμηματικά.
Κάθε πλειοδότης οφείλει να καταθέσει, σε μετρητά ή με εγγυητική επιστολή τράπεζας διάρκειας τουλάχιστον ενός μηνός ή με επιταγή που έχει εκδοθεί από τράπεζα ή από άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εγγυοδοσία ίση προς το 30% της τιμής πρώτης προσφοράς.

Του Θανάση Παπαδή

Πηγή: newsit.gr