Βίντεο ντοκουμέντο: Ο ξυλοδαρμός του 19χρονου στη φυλακή για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 12:21 Βίντεο ντοκουμέντο: Ο ξυλοδαρμός του 19χρονου στη φυλακή για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, στις φυλακές Αυλώνα όπου κρατείται.

Συγκρατούμενοί του, του επιτέθηκαν ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση και τα λόγια κατέληξαν σε ξυλοδαρμό, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του Open TV, οι συγκρατούμενοι παραβίασαν το κελί του και τον άφησαν αιμόφυρτο.

Αρχικά μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες κι εν συνεχεία στο νοσοκομείο. Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας.

Το βίντεο του ξυλοδαρμού του 19χρονου, φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδης έφεραν στην δημοσιότητα το Open TV και ο ΑΝΤ1.

Δείτε το βίντεο:

Έρευνα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στον Αυλώνα - Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή

Παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στις φυλακές Αυλώνα. Ο 19χρονος είναι ο ένας από τους δυο κατηγορουμένους για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Το βίντεο ντοκουμέντο που κυκλοφορεί από το πρωί τραβήχτηκε από τους ίδιους τους κρατούμενους. Πολλά τα ερωτήματα για το πως μπήκαν στο κελί του 19χρονου και για την απουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τις φυλακές Αυλώνα με ένα βίντεο να απεικονίζει τον άγριο ξυλοδαρμό του 19χρονου, που κατηγορείται για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όπως ανακοινώθηκε θα γίνει πολυεπίπεδη έρευνα, ενώ ο 19χρονος αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης το συμβάν ερευνάται ποινικά και πειθαρχικά για τους κρατούμενους ενώ δόθηκε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος. Επίσης στις φυλακές Αυλώνα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για ερευνήσει το συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο  Κατάστημα Κράτησης. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

Πως έγινε η επίθεση εναντίον του 19χρονου

Ο ξυλοδαρμός του 19χρονου έγινε μέσα στο κελί του από τουλάχιστον πέντε άτομα τα οποία φαίνεται ότι παραβίασαν την πόρτα. Η επίθεση σε βάρος του κρατούμενου προκαλεί αρκετά ερωτήματα καθώς μια ομάδα νεαρών που επίσης κρατούνται κατάφεραν να ανοίξουν το κελί του και επί τουλάχιστον 10 λεπτά να τον βρίζουν και να τον χτυπούν χωρίς κανείς να επέμβει. Πολλά ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από τουλάχιστον 2 άτομα τα οποία έκαναν χρήση των κινητών τους. Και το γεγονός ότι με άνεση κάποιοι κρατούμενοι έκαναν την επίθεση αλλά και το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους κινητά τηλέφωνα αποτελεί πλέον αντικείμενο έρευνας.

Σύμφωνα με τις έως αυτή την ώρα πληροφορίες όλα άρχισαν όταν δυο κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνας των οποίων το κελί είναι δίπλα σε εκείνο του 19χρονου άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι εισέβαλαν στο κελί αρχικά εκείνοι και στη συνέχεια άλλα τουλάχιστον τρία άτομα.

Αρχικά υπάρχει φραστική επίθεση και στη συνέχεια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα του 19χρονου ο οποίος επαναλαμβάνει ότι δεν είναι εκείνος ο δράστης της δολοφονίας της 21χρονης κοπέλας, αλλά ο συγκατηγορούμενός του.

Κάποιοι απ’ όσους βρίσκονται στον χώρο επιχειρούν να σταματήσουν την επίθεση, ενώ άλλοι απλά καταγράφουν με το κινητό τους.

Ο 19χρονος πλέον θεωρείται βέβαιο ότι θα απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο κελί, ενώ εξετάζεται ακόμη και η μετακίνησή του σε άλλη φυλακή.

Με ανακοίνωσή τους ο Α. Κούγιας και οι συνεργάτες του που έχουν εκπροσωπούν την οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτή τη συμπεριφορά κατά του κρατουμένου χαρακτηρίζοντάς την εγκληματική:

«Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας, όσο και εμείς οι συνεργάτες του, τιμώντας και τις αρχές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον οποίο ανήκουμε, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτές τις συμπεριφορές των νεαρών, ανηλίκων κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές για κακουργήματα, και δηλώνουμε ευθέως ότι αυτή η εγκληματική συμπεριφορά τους εις βάρος του δολοφόνου, στα πλαίσια αποενοχοποιήσεώς τους για τις δικές τους αντικοινωνικές παραβατικές συμπεριφορές, δεν εκφράζει ούτε την οικογένεια του θύματος, την οποία εκπροσωπούμε, ούτε εμάς τους ίδιους ως δικηγόρους και ανθρώπους.

Την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές και είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ο οποίος κυριάρχησε στις απαίδευτες – απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση