«Περιττή» η ζώνη ασφαλείας για 1.302 οδηγούς!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 21:19 «Περιττή» η ζώνη ασφαλείας για 1.302 οδηγούς!

Νέα θλιβερή "πρωτιά" για τους οδηγούς της Φθιώτιδας…

Τελικά οι οδηγοί στη Φθιώτιδα, οδηγούν επικίνδυνα, προσπερνούν αντικανονικά ή περνούν με κόκκινο και τώρα επιβεβαιώνεται ότι οδηγούν και χωρίς ζώνη ασφαλείας.

Μετά βέβαια από τις τόσες καταγεγραμμένες παραβάσεις, δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, είναι ανησυχητικό όμως για το πως αντιλαμβάνεται την οδήγηση η πλειοψηφία των οδηγών.

Έτσι λοιπόν στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» (από 3 έως 9 Δεκεμβρίου) από 698 συνεργεία Τροχαίας σε όλη τη χώρα, ελέγχτηκαν 6.713 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.302 παραβάσεις, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση .

Η Φθιώτιδα ήταν 4η στη λίστα με 50 παραβάσεις, ενώ οι περισσότερες καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 287. Επίσης στην Ακαρνανίας 76, στη Θεσσαλονίκη 60, ενώ πιο κάτω ακολουθούν Αχαΐα με 45 και Χανιά (42). Να θυμίσουμε για την ιστορία ότι η Φθιώτιδα ήταν στις πρώτες θέσεις για οδήγηση χωρίς ζώνη και τον προηγούμενο μήνα (41 στο σύνολο).

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση