Βγαίνουν στις πλατείες και στον Ε65 τα τρακτέρ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 22:21 Βγαίνουν στις πλατείες και στον Ε65 τα τρακτέρ

Θα προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης…

Με δυναμικό τρόπο απαντούν οι αγρότες της Καρδίτσας στην αδιέξοδη, όπως την χαρακτηρίζουν, πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα τρακτέρ θα βρεθούν  στον Ε-65, στον κόμβο του ΔΕΛΤΑ, την προσεχή Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Το συγκλονιστικό απρόοπτο είναι να υπάρξει ανταπόκριση του υπουργού στην συνάντηση που θα έχει μαζί του την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου η πανελλαδική των μπλόκων, τέτοια που θα δώσει λύση  στα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο. Κάτι που όλοι εύχονται αλλά ταυτόχρονα θεωρούν πως δεν υπάρχει σχετική βούληση από την κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το KarditsaLive.net αγρότες του νομού Καρδίτσας θα συγκεντρώσουν στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ τους την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και, εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση στα επιτακτικά αιτήματα που θέτουν, τη Δευτέρα θα κατευθυνθούν προς τον Ε-65, στο σημείο που προαναφέραμε και που και πέρυσι, τέτοια εποχή, τα είχαν παρατάξει συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις.

Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει ως κυρίαρχο αντικείμενο την τιμή του βαμβακιού και συμμετέχουν κυρίως περιοχές της Θεσσαλίας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το συγκεκριμένο προϊόν. Τόσο σήμερα Τετάρτη όσο και αύριο Πέμπτη γίνονται συσκέψεις σε περιοχές της Λάρισας και των Φαρσάλων, που αναμένεται να είναι ανάλογες με αυτή που ελήφθη για το νομό Καρδίτσας στην σημερινή σύσκεψη στον Παλαμά.

Εκεί πάρθηκαν και οι αποφάσεις για την έξοδο των τρακτέρ, από μία διαδικασία που οργάνωσε η ΕΟΑΣΚ,  είχε εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή, μεγαλύτερη ίσως και από αυτή που περίμεναν οι διοργανωτές. Εκπροσωπήθηκαν περισσότερα από 30 χωριά του κάμπου του νομού Καρδίτσας και ξεπέρασαν τους 150 οι εκπρόσωποί τους που παραβρέθηκαν και συναποφάσισαν τον δυναμικό τρόπο αντίδρασης που παρουσίασε ως πρόταση ο Ειδικός Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Τσιούτρας. 

Τα τρακτέρ θα παραταχθούν εκατέρωθεν του δρόμου και στα δύο ρεύματα, εφόσον η συμμετοχή το επιτρέψει, αλλά, υπό φυσιολογικές συνθήκες, η κυκλοφορία θα διακοπεί από την τροχαία καθώς τίθενται επιτακτικά λόγοι ασφαλείας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση