Επιτέλους θα λειτουργήσει το «ΚΥ - Φάντασμα» των Καμένων Βούρλων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 20:24 Επιτέλους θα λειτουργήσει το «ΚΥ - Φάντασμα» των Καμένων Βούρλων

Αυτός είναι ο Οργανισμός για τη λειτουργία του. 24 άτομα μεταφέρονται από τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του νομού Φθιώτιδας. Όλη η απόφαση της 5ης ΥΠΕ.

Ένα μήνα μετά την σφοδρή αντιπαράθεση της 5ης ΥΠΕ και του Δημάρχου Καμένων Βούρλων, η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, προχώρησε στη σύσταση και δημοσίευση του Οργανισμού για το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων.

Στον συγκεκριμένο Οργανισμό περιγράφονται, η περιοχή ευθύνης του Κέντρου και ποια Περιφερειακά Ιατρεία θα υπάγονται σε αυτό, αλλά και το προσωπικό το οποίο σε αυτή τη φάση θα είναι «δανεικό» από εννέα (9) άλλα κέντρα υγεία κυρίως από το νομό.

Περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας

Ως περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) ορίζεται η περιοχή των Δήμων Καμένων Βούρλων, Αγ. Κωνσταντίνου και Μώλου καθώς και το Δημοτικό Διαμέρισμα Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων.

Ειδικότερα θα μεταφερθούν  ως αποκεντρωμένες Μονάδες στο Κ.Υ. Καμένων Βούρλων τα Π.Ι Ρεγκινίου και Μενδενίτσας που προέρχονται από το Κ.Υ Αμφίκλειας, τα Π.Ι Καμένων Βούρλων και Αγ. Κων/νου που προέρχονται από το Κ.Υ Αταλάντης και τα Π.Ι Μώλου και Θερμοπυλών που προέρχονται από το Κ.Υ Στυλίδας.

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις των υπαγόμενων Περιφερειακών Ιατρείων στο Κ. Υ Καμένων Βούρλων είναι: Π.Ι Καμένων Βούρλων: 9 χιλ - Π.Ι Αγ. Κωνσταντίνου: 20 χιλ - Π.Ι Ρεγκινίου: 10 χιλ - Π.Ι Μενδενίτσας: 20 χιλ - Π.Ι Μώλου: 8 χιλ - Π.Ι Θερμοπυλών: 18 χιλ

Προσωπικό

Στο πιο κρίσιμο ερώτημα, δηλαδή ποιο προσωπικό θα στελεχώσει τον νέο Οργανισμό, η απόφαση προβλέπει τη μεταφορά 24 ατόμων (Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού, Πληρώματος Ασθενοφόρου) από τα Κ.Υ. Αταλάντης, Αμφίκλειας, Στυλίδας, Ερυθρών, Δομοκού, Ιστιαίας, Μακρακώμης, Σχηματαρίου και Ελασσόνας.

Αναλυτικά δείτε τον παρακάτω πίνακα:

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Θα λειτουργήσει το ΚΥ Καμένων Βούρλων

Προσαρμοσμένη αναζήτηση