Στον Ε65 το πρωί της Δευτέρας τα τρακτέρ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 14:47 Στον Ε65 το πρωί της Δευτέρας τα τρακτέρ

Απογοήτευση από τη συνάντηση με Αραχωβίτη – Τι αποφάσισε το ΔΣ της ΕΟΑΣΚ (Βίντεο).

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας δόθηκε το ραντεβού των αγροτών στον κόμβο του ΔΕΛΤΑ  στην Καρδίτσα, με επόμενη κίνηση την τοποθέτηση των τρακτέρ πάνω στον Ε-65, όπως αποφασίσθηκε και δρομολογήθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη στον Παλαμά.

Σήμερα Σάββατο (15/12), το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ συγκάλεσε σύσκεψη  εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων του νομού, στα γραφεία του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών στην Καρδίτσα, κατά την διάρκεια της οποίας ενημέρωσε τόσο για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Αραχωβίτη, όσο και για οργανωτικά θέματα της κινητοποίησης.

Θυμίζουμε ότι τα τρακτέρ έχουν ήδη βγει στις πλατείες των χωριών και ουσιαστικά ανέμεναν το αν θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις από την συνάντηση, αν και ήταν κοινό μυστικό ότι ο αγροτικός κόσμος δεν έτρεφε ελπίδες ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, όπερ και εγένετο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα είπε ο κ. Κώστας Τζέλλας, όχι μόνο δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά του υπουργού αλλά ο κ. Αραχωβίτης αντιμετώπισε τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων αγροτών με πολύ ειρωνεία, τέτοια που δεν έχει επιδειχθεί από κανέναν άλλο κυβερνητικό παράγοντα στο παρελθόν, σύμφωνα πάντα με τον ομιλητή.

Μάλιστα ο κ. Τζέλλας τόνισε ότι εκτός από είρωνας ο υπουργός συνελήφθη και ψευδόμενος, αφού υποστήριξε πράγματα που δεν ισχύουν, όπως ότι έχουν ικανοποιηθεί  τα περισσότερα από τα αγροτικά αιτήματα. Κάτι που κατά την ΕΟΑΣΚ δεν ισχύει αφού από το 2014 παραμένουν τα ίδια και το μόνο που εισπράττει ο μικρομεσαίος αγρότης είναι αδιαφορία και ανέξοδες υποσχέσεις. Ενώ ότι κέρδισε, είπε λίγο αργότερα χαρακτηριστικά ο κ. Τσιούτρας, το κέρδισε μέσα από αγώνες στους δρόμους.

Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τέθηκαν όλα τα ζητήματα αλλά πιο επιτακτικά τέθηκε η τιμή του βαμβακιού και το κόστος παραγωγής και ειδικά η τιμή του πετρελαίου. Σε ότι αφορά στο βαμβάκι οι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν η τιμή του να μην είναι μικρότερη από την διεθνή τιμή που ισχύει σήμερα και είναι 57 λεπτά (όταν η τρέχουσα στην χώρα μας είναι στα 47) και να ληφθούν υπόψιν, στην τελική διαμόρφωσή της, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος που φέτος είναι εξαιρετικά.

Ο κ. Αραχωβίτης δεν έδειξε κάποια κατανόηση επί των αιτημάτων και δικαιολόγησε ότι διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν φθηνό πετρέλαιο σε αντίθεση με τους αγρότες, λέγοντας πως αν τους το ακριβύνουν θα απολυθούν εργαζόμενοι.

Όλα αυτά, παρότι αναμενόμενα, απογοήτευσαν τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, όπως οι ίδιοι δήλωσαν και αυτό μετέφεραν και στα μέλη των αγροτικών Συλλόγων, απευθύνοντας παράλληλα αγωνιστικό κάλεσμα για την Δευτέρα στις 11 το πρωί στο Δέλτα, το οποίο και θα μεταφερθεί σε όλο τον κάμπο από τους παριστάμενους στην σημερινή σύσκεψη.

Πηγή: karditsalive.net

Προσαρμοσμένη αναζήτηση