Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασφαλής συμβίωση μαθητών με το σιδηροδρομικό δίκτυο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 09:37 Ασφαλής συμβίωση μαθητών με το σιδηροδρομικό δίκτυο

Από τη ΡΑΣ και τον ΟΣΕ στη Λαμία…

Πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης ατυχημάτων μαθητών στις ισόπεδες διαβάσεις τραίνων διοργανώνει υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, μαζί  σε συνεργασία με τον ΟΣΕ.

Σκοπός του προγράμματος που έχει τίτλο, «Ασφαλής συμβίωση μαθητών με το σιδηροδρομικό δίκτυο», είναι η ενημέρωση μαθητών Δημοτικού (Ε και ΣΤ τάξης), Γυμνασίου και Λυκείου και του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προσωπικού, σε θέματα ασφαλούς συμβίωσης με τον Σιδηρόδρομο, με σκοπό την αποτροπή επανάληψης ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τόπος διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι χώροι σχολείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που γειτονεύουν με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται από ομάδα στελεχών της ΡΑΣ και του ΟΣΕ με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού μέσω φορητού υπολογιστή και βιντεο-προβολέα. Παράλληλα θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια στα οποία θα γίνεται αναλυτική αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονούν στο σιδηροδρομικό, δίκτυο καθώς και τρόποι αποφυγής τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πρόγραμμα ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα από το Ν. Λαρίσης και συγκεκριμένα στις πόλεις των Φαρσάλων και της Λάρισας.

Αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα ακολουθήσουν ο Δήμος Αχαρνών, ο Δήμος Διονύσου-Αγ. Στεφάνου και ο Δήμος Αθηναίων, ενώ στον σχεδιασμό αναμένεται να ενταχθεί άμεσα το σύνολο των Δήμων που γειτνιάζουν με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ανάμεσα σε αυτές η Λαμία, καθώς και η Πάτρα (προαστιακός), Θήβα, Λειβαδιά, Βόλος και άλλες.