Η Ντίνα Μπακαλιάνου πρώτη σε ψήφους από τη Φθιώτιδα στο Συνέδριο της ΝΔ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 08:33 Η Ντίνα Μπακαλιάνου πρώτη σε ψήφους από τη Φθιώτιδα στο Συνέδριο της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε το 12ο Συνέδριο της ΝΔ - Τρία μέλη της ΝΟΔΕ Φθ/δας στην Πολιτική Επιτροπή.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας, Σπύρος Κωσταράς. Ειδικά με την εκλογή τριών μελών της στη Νέα Πολιτική Επιτροπή.

«Το 12ο συνέδριο της ΝΔ τελείωσε με την εκλογή των μελών της Νέας Πολιτικής Επιτροπής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους έθεσαν τον εαυτό τους στην κρίση των συνέδρων. Ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ συγχαίρω για την εκλογή τους τα μέλη μας, κα Κωνσταντία Μπακαλιάνου, κ Ιωάννη Πατσιογιαννη, και κ. Κωνσταντίνο Σούλια», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κωσταράς.

Η ιατρός μαιευτήρας - γυναικολόγος Κωνσταντία (Ντίνα) Μπακαλιάνου, ήταν 1η σε ψήφους από τη Φθιώτιδα και εκλέγεται στην Πολιτική Επιτροπή χωρίς να χρειάζεται την ποσόστωση που προβλέπεται για τις γυναίκες. Έλαβε 108 ψήφους και κατετάγη 89η.

«Η αξιολόγηση στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόστηκε στην πράξη. Εγώ προσωπικά αγωνίστηκα όχι για την ποσόστωση αλλά για την καταξίωση και για την αξιοκρατία. Για την ανασύσταση της δημοκρατίας, αυτά που πρεσβεύει εξάλλου η παράταξη της ΝΔ, που για αυτά μάχεται όλα αυτά τα χρόνια και για αυτό το λόγο θεωρώ ότι πρέπει να συστρατευτούν όλοι και όλες που πιστεύουν σε αυτές τις αξίες, ανεξαρτήτου κομματικής τοποθέτησης και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την εκ βαθέου ανασύσταση αυτής της χώρας», δήλωσε στο LamiaReport η κα Μπακαλιάνου που ευχαρίστησε «από καρδιάς», με την υπόσχεση  ότι θα αγωνίζεται πάντα για την αξιοκρατία και ιδιαίτερα των γυναικών.

Τα αποτελέσματα που εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής Καβάλας - Πρόεδρος, Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, Ευρωβουλευτής και Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου, μέλη):

Εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο: 2.797

Ψήφισαν:    1.855

Λευκά:  2

Άκυρα: 19

Έγκυρα ψηφοδέλτια: 1.834

ΜΠΑΚΑΛΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 108 (89η)

ΠΑΤΣΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 83 (121ος)

ΣΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΡΟΣΟΥ 75 (135ος)

Εκλέχθηκαν οι 150 από τους 210 συνολικά υποψηφίους.

Διαβάστε και το δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας:

Το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είχε ως κεντρικό στόχο να αναδείξει την πρόταση του κόμματος για την κοινωνική πολιτική, αναδεικνύοντας τις προτεραιότητες της Ν.Δ. να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων. Και πρωτίστως της μεσαίας τάξης και των οικονομικά πιο αδύναμων πολιτών καθώς αυτοί -μαζί με τους συνταξιούχους- είναι που έχουν πληγεί περισσότερο από την πολυετή κρίση. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δύο ομιλίες του Προέδρου της Ν.Δ. ήταν εστιασμένες κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια στην οποία η Ν.Δ. θέλει να ξαναδώσει ελπίδα. 
Από τις νέες προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο ξεχώρισαν δύο πολύ σημαντικές δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ.: 
Μια εμπιστοσύνη που δεν είναι ψευδεπίγραφη, όπως αυτή της φτηνής κολακείας, που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τους απευθύνεται, αλλά μια εμπιστοσύνη που σημαίνει συγχρόνως ευθύνη.

Στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει, θα υπάρξει βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στο εξής στην Ελλάδα.

Και παράλληλα θα υπάρξει πρόβλεψη για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. 

O κ. Μητσοτάκης σηματοδότησε και εμπράκτως, πλέον, το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέα στελέχη από όποιο χώρο και αν προέρχονται. Δεσμεύτηκε ότι από τις 10 Ιανουαρίου που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εκλογή του, η Ν.Δ. θα αρχίσει να ανακοινώνει δεκάδες νέα στελέχη τα οποία θα εμπλουτίσουν τα ψηφοδέλτιά της στις ερχόμενες εκλογές. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, τα στελέχη αυτά, δεν είχαν μέχρι σήμερα σχέση με την ενεργό πολιτική. Και η Ν.Δ. θα τους ανακοινώσει εγκαίρως ώστε να τους γνωρίσει η κοινωνία.  Να γίνει σε όλους τους πολίτες αντιληπτό ότι μια καινούργια γενιά έρχεται για να εμπλουτίσει και να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας.  Η γενιά που θα δώσει οξυγόνο και θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά.

Παράλληλα, όμως, απευθύνθηκε και στους παλιούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. που έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα τα τελευταία χρόνια, καλώντας τους να επιστρέψουν και να δώσουν το παρών στις κάλπες όποτε κι αν στηθούν.  Και βέβαια απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους των άλλων δημοκρατικών κομμάτων να εμπιστευθούν τη Ν.Δ. για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. Το άνοιγμα, άλλωστε, της Ν.Δ. σε άλλους χώρους και κυρίως αυτόν του κέντρου και της κεντροαριστεράς κατέδειξε και η πρόσκληση στο Συνέδριο προσώπων που δεν προέρχονται από τη Ν.Δ., στην ενότητα “ανοιχτό κόμμα, ανοιχτό βήμα”.   

  • Επαναβεβαίωσε την ισχυρή ενότητα του κόμματος. Κάτι που φάνηκε τόσο στις παρεμβάσεις των συνέδρων, όσο και στις τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών της.
  • Υπογράμμισε το ευρωπαϊκό προφίλ, το διεθνές κύρος της Νέας Δημοκρατίας και την ισχυρή της φωνή της στην Ευρώπη, στοιχεία που τόνισε στην παρέμβασή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ.
  • Εστίασε στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, κυρίως μέσα από τις δράσης του παράλληλου προγράμματος. To στοίχημα του brain gain, τις ανισότητες στην αγορά εργασία, την ψηφιακή εποχή, το διαδικτυακό εκφοβισμό. Και έδειξε ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που εξελίσσεται, συμβαδίζει με την εποχή της και προετοιμάζει τις απαντήσεις για τον κόσμο που έρχεται.

 Το 12ο συνέδριο της ΝΔ τελείωσε με την εκλογή των μελών της Νέας πολιτικής επιτροπής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους έθεσαν τον εαυτό τους στην κρίση των συνεδρων. Η ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ συγχαίρει  για την εκλογής τους τα μέλη , κα Κωνσταντίνα Μπακαλιάνου, κ Ιωάννη Πατσιογιαννη, και κ. Κωνσταντίνο Σούλια. 

ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΕΝΩΜΈΝΟΙ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΆΡΗ ΤΟΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΆΚΟ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΜΠΑΊΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΉ ΕΥΘΕΊΑ ΝΑ ΠΆΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΠΙΟ ΨΗΛΆ

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση