«Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι…»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 21:19 «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι…»

Ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας.

Εάν τον τελευταίο καιρό επισκεφτήκατε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ή το ΚΕΦΙΑΠ για να λάβετε υπηρεσίες υγείας, η Διοίκηση του σας ζητάει να αφιερώσετε πέντε λεπτά από το χρόνο σας για να συμπληρώσετε το «Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Ασθενών».

Με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, συμβάλετε στην προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου για διαρκή βελτίωση της Ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου σχετικά με το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

«Κύριο μέλημα της Διοίκησης του Γ.Ν. Λαμίας είναι η διαρκής βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Προς το σκοπό τούτο και θέλοντας να υπάρχει μια καταγραφή του βαθμού ικανοποίησης των ασθενών, δημιουργήθηκε ένα ανώνυμο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Νοσοκομείου μας. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου πραγματοποιείται γρήγορα, εύκολα και καταχωρείται αυτομάτως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής.

Θεωρώντας μέγιστη βοήθεια στο έργο μας, παρακαλούμε όλους τους ασθενείς και επισκέπτες μας να συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή, συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας το εν λόγω ερωτηματολόγιο. Η συμπλήρωση του απαιτεί ελάχιστο χρόνο.

Η συλλογή των εμπειριών, απόψεων, υποδείξεων και παρατηρήσεων των ασθενών μας και η επεξεργασία αυτών θα οδηγήσει σε μία γόνιμη και δημιουργική συνεργασία, με απώτερο σκοπό πάντα τη σωστή και ποιοτική παροχή του δημοσίου αγαθού της υγείας».

Ηλεκτρονική Διεύθυνση ιστοσελίδας ερωτηματολογίου ΓΝ Λαμίας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση