Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΟ Ευρυτανίας ΚΚΕ: Η «μπίζνα» των ΑΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 19:16 ΚΟ Ευρυτανίας ΚΚΕ: Η «μπίζνα» των ΑΠΕ

Σκληρή ανακοίνωση για το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη χρησιμότητα των ανεμογεννητριών και των μικρών υδροηλεκτρικών έργων στην Ευρυτανία, έδωσε στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ.

Την χαρακτηρίζει μάλιστα «μπίζνα» και επαναλαμβάνει ότι ανάπτυξη για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Διαβάστε το σχόλιο - ανακοίνωση της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ:

«Η  επιστολή του βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κοντογιώργου σχετικά με τις ανεμογεννήτριες και τα μικρά υδροηλεκτρικά στα Άγραφα δημιούργησε πολύ θόρυβο.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο κ. Κοντογιώργος απλώς είπε καθαρά αυτό που είναι η πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από «ήξεις αφίξεις».

Ανάπτυξη για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων με οποιονδήποτε τρόπο. Ειδικά για τις ΑΠΕ σημαίνει ζεστό κρατικό χρήμα (δύο δις τον χρόνο), παράδοση της ενέργειας στους ιδιώτες, εκχώρηση δημόσιας γης με αλλαγή της χρήσης της, ολοκλήρωση του ξεκληρίσματος των κτηνοτρόφων, βιβλικών διαστάσεων καταστροφή του περιβάλλοντος, επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών(ας ρίξει ο καθένας μια ματιά στον λογαριασμό του ρεύματος).

Αν γίνουν πράξη τα επιχειρηματικά σχέδια για τα ευρυτανικά βουνά, όχι μόνο ανάπτυξη για τον λαό δεν θα έρθει, όχι μόνο δεν θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, αλλά θα μπει οριστικά ταφόπλακα στον τόπο μας.

Ο λαός της Ευρυτανίας δεν πρέπει να τσιμπήσει το «δόλωμα» για «αντισταθμιστικά ωφέλη» που δεν είναι παρά χάντρες και καθρεπτάκια για ιθαγενείς.

Να δυναμώσει την πάλη του  ενάντια στις ανεμογεννήτριες και τα μικρά υδροηλεκτρικά και να  παραμερίσει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και της ΕΕ που τόσα χρόνια προεκλογικά υπόσχεται «ανάπτυξη», «άρση της απομόνωσης», «δουλειές» και μετά τις εκλογές «νίπτει τα χείρας» του για την καταστροφή του νομού.

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, έδωσε όλες τις δυνάμεις του σε αυτόν τον αγώνα, αναδεικνύοντας τους ενόχους και τις αιτίες. Σε αυτή τη γραμμή θα συνεχίσουμε, στους μαζικούς φορείς, στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, στη Βουλή και πρωτ’ απ’ όλα στους δρόμους».