ΤΕΙ Κρήτης: Πάει φουλ για Πανεπιστήμιο!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 20:36 ΤΕΙ Κρήτης: Πάει φουλ για Πανεπιστήμιο!

Κι όμως τα στοιχεία του ΤΕΙ Στερεάς αποδεικνύουν ότι είναι μία υπολογίσιμη δύναμη που κάποιοι τεχνηέντως προσπαθούν να αποκρύψουν προκειμένου να το διαλύσουν.

Στα ψιλά πέρασε την εβδομάδα που διανύουμε η πρώτη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής για το ΤΕΙ Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στο ΙΤΕ στο Ηράκλειο Κρήτης την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018.

Σε αυτή την πρώτη συνεδρίασή της σχετικά με την «ακαδημαϊκή φυσιογνωμία» του Ιδρύματος, τα συμπεράσματα που βγήκαν δε θα πρέπει να μας εκπλήσσουν, καθώς ομόφωνα τα μέλη της εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σε σχέση με τα καταγεγραμμένα ακαδημαϊκά δεδομένα και τις εν γένει επιδόσεις του.

Αυτά είναι τα προσεγμένα λόγια που κοινοποίησε η Επιτροπή και δημοσίευσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου, σημειώνοντας βέβαια ότι «η οριστική θέση της Επιστημονικής Επιτροπής θα εκφραστεί στην επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να ολοκληρωθεί η λεπτομερής αξιολόγηση του συνόλου των περιεχομένων του φακέλου από όλα τα μέλη της Επιτροπής, και κυρίως από τα έξι εξωτερικά μέλη που δεν προέρχονται από το ΤΕΙ Κρήτης».

Φυσικά και θα συμφωνούσαμε με την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης υπό όρους που θα επέτρεπε να σταματήσει η δημιουργία σχολών απλά και μόνο για συντήρηση ιδρυμάτων και για να υπάρχουν φοιτητές σε κάποιο μέρος της Ελλάδας.

Η απορία μας είναι γιατί η Επιστημονική Επιτροπή που προέβλεψε ο κος Γαβρόγλου να γίνει μετά την κατάργηση του ΤΕΙ Στερεάς και που θα οδηγήσει σε Πανεπιστήμιο με έδρα τη Στερεά σε βάθος τριετίας, δεν έγινε πριν τα διαλύσει όλα στην Περιφέρειά μας, όπως κάνει στην περίπτωση της Κρήτης!

Η δύναμη του ΤΕΙ Στερεάς αποδεικνύεται με στοιχεία έναντι όλων των υπολοίπων ΤΕΙ τόσο στις επιστήμες της Μηχανικής όσο και σε αυτές της Υγείας.

Γιατί λοιπόν κε Γαβρόγλου δεν προωθήσατε ένα σχέδιο για μετεξέλιξη του ΤΕΙ Στερεάς σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα που υποδηλώνει Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με τεχνολογικό προσανατολισμό ;

Για την ιστορία παραθέτουμε τη δουλειά που είχαν κάνει τρεις καθηγητές του ΤΕΙ Στερεάς με την παρουσίαση ικανών στοιχείων που αποδεικνύουν ότι το ΤΕΙ Στερεάς είναι μία υπολογίσιμη δύναμη που κάποιοι τεχνηέντως προσπαθούν να αποκρύψουν:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση