Από τη Λαμία στο τιμόνι του ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 08:42 Από τη Λαμία στο τιμόνι του ΕΟΠΥΥ

Ο Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική Βασίλης Πλαγιανάκος επικεφαλής στον Εθνικό Οργανισμό Υγείας.

Μεταξύ 13 υποψηφίων ο Καθηγητής από τη Λαμία του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλης Πλαγιανάκος είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τις τύχες του Εθνικού οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μετά την παραίτηση Μπερσίμη.

Η τοποθέτησή του ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/12) από τον Υπουργό Υγείας σε συνέντευξη τύπου για τον οικογενειακό γιατρό.

Ο Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο την Υπολογιστική Νοημοσύνη έχει αρκετά σχέδια για τη διοίκηση που πρέπει να ασκηθεί στον ΕΟΠΥΥ και έτσι έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στην πρόσκληση.

Ο κ. Πλαγιανάκος κατάγεται από τη Λακωνία, όπως μαρτυρά και το επίθετό του, ωστόσο ευτυχείς συγκυρίες τον οδήγησαν στη Λαμία και στο τότε Πανεπιστήμιο Στερεάς. Παρέμεινε στη Λαμία και μετά τις αλλαγές επιδεικνύοντας σημαντικό εκπαιδευτικό αλλά και διοικητικό έργο ως Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική.

Το βιογραφικό του νέου Προέδρου

Ο Βασίλειος Π. Πλαγιανάκος έλαβε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών Πτυχίο Μαθηματικού και Διδακτορικό Δίπλωμα (1996 και 2003, αντίστοιχα). Ο τίτλος της Διδακτορικής Διατριβής του είναι: "Νέες μέθοδοι Εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων, Βελτιστοποίησης και  Εφαρμογές".

Παράλληλα, το χρονικό διάστημα 1998 μέχρι 2005 εργαζόταν και στον ιδιωτικό τομέα σαν μηχανικός συστημάτων και δικτύων και έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συντηρήσει πληθώρα μεγάλων έργων που αφορούσαν κυρίως ασφαλή δίκτυα πολλαπλών πρωτοκόλλων, υψηλής απόδοσης και εγγυημένης ποιότητας υπηρεσιών. Μετά το πέρας των σπουδών του ήταν ιδρυτικό μέλος και βασικός μεταδιδακτορικός ερευνητής (μέχρι το 2005) στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από δημόσιους και ιδιωτικούς Οργανισμούς

 Έχει διατελέσει Διδάσκων με σύμβαση βάσει του Π.Δ. 407/80 στα Πανεπιστήμια Αιγαίου (2003), Πατρών (2004), και Στερεάς Ελλάδας (2005-2008). Σήμερα, είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν νέους αλγόριθμους εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων και Μηχανικής Μάθησης, μελέτη νέων Εξελικτικών Αλγόριθμων, παράλληλοι και κατανεμημένοι υπολογισμοί, και εφαρμογές στην βιοϊατρική, βιοπληροφορική, ομαδοποίηση, και επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου. Έχει συνδιοργανώσει συνέδρια και special sessions σε επιστημονικές περιοχές των ερευνητικών του ενδιαφερόντων.

Είναι συγγραφέας σε περισσότερες από 30 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 70 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το δημοσιευμένο έργο του έχει λάβει περισσότερες από 500 ετεροαναφορές. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2010-2014) της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ) και είναι ενεργός μέλος της IEEE Neural Networks Society και του IEEE Bioinformatics and Bioengineering Technical Committee (BBTC).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com