Νέα ερώτηση για τη ΛΑΡΚΟ από το Σταϊκούρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 10:20 Νέα ερώτηση για τη ΛΑΡΚΟ από το Σταϊκούρα

Τα προβλήματα στη ΛΑΡΚΟ παραμένουν και ο βουλευτής Φθιώτιδας επανέρχεται με ερώτησή του στη Βουλή και προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση καταγγέλλοντας αδιαφορία και έλλειψη σχεδιασμού.

Το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Φθιώτιδας:

Επανέρχομαι, για πολλοστή φορά, στο θέμα της ΛΑΡΚΟ, η οποία βρίσκεται, επί μακρύ χρονικό διάστημα, σε δυσχερή θέση. Στα χρόνια προβλήματα της εταιρείας, έρχεται να προστεθεί η πρωτοφανής αδιαφορία της σημερινής Κυβέρνησης και η παντελής έλλειψη σχεδιασμού σε όλα τα επίπεδα, που έχει ως αποτέλεσμα τη διόγκωση αυτών των προβλημάτων.

Είναι φανερό ότι στα 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν υπάρχει καμία στρατηγική για την εταιρεία, παρότι:

  • Ο Υπουργός Οικονομικών, από το 2015, με απαντήσεις του σε συνεχείς Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις μου ανέφερε ότι «η αναδιοργάνωση και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της εταιρίας εξετάζεται ως άμεση προτεραιότητα». «Άμεση» από το 2015 και φτάνουμε στο τέλος του 2018!
  • Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πριν από ένα περίπου ενάμισι χρόνο, από τη Λαμία, αναφερόταν στην αναγκαιότητα δημιουργίας «στρατηγικού σχεδίου» για την εταιρεία.
  • Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνάντηση στο Υπουργείο με το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στις 29 Μαρτίου 2018, δεσμεύτηκε πως εντός Μαΐου, η Κυβέρνηση θα «άνοιγε τα χαρτιά της» και θα παρουσίαζε το σχέδιό της για την εταιρεία. Μήνας Δεκέμβριος, και η Κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή…

Επιπλέον η Κυβέρνηση αρνείται, συστηματικά, να δώσει απαντήσεις σε συνεχείς Κοινοβουλευτικές μου Ερωτήσεις, δώδεκα (12) τον αριθμό που έχω καταθέσει τα τελευταία 2 χρόνια, με πιο πρόσφατη την υπ’ αρ. πρωτ. 2539 πριν από δύο μήνες.

Και ενώ συμβαίνει αυτό, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, συναντήθηκε πρόσφατα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να τους ενημερώσει σχετικά με το θέμα της ΛΑΡΚΟ.

Κατόπιν των ανωτέρω,​

Ερωτώνται

οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας;

Γιατί δεν έχει παρουσιαστεί το στρατηγικό σχέδιο που ισχυρίζεται η Κυβέρνηση ότι έχει για τη ΛΑΡΚΟ και το οποίο είχε δεσμευτεί ότι θα παρουσίαζε το Μάιο του 2018;

Υπάρχει κάποια εξέλιξη, το τελευταίο διάστημα, στη διοικητική δομή και λειτουργία της εταιρείας; Αν ναι, που οφείλεται;

Γιατί το Υπουργείο, ενώ μέχρι πρόσφατα θριαμβολογούσε για παλαιότερη συμφωνία της ΛΑΡΚΟ με τη ΔΕΗ και την χαρακτήριζε ως «ορόσημο» για τη βιωσιμότητά της εταιρείας, ζητάει σήμερα να υπογραφεί νέα σύμβαση με τη ΔΕΗ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση