Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα 20 μέτρων - Σώος ο οδηγός!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 17:12 Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα 20 μέτρων - Σώος ο οδηγός! (φωτογραφία αρχείου)

Σταμάτησε σε δέντρα ανάμεσα σε κοφτερούς βράχους...

Άγιο είχε ένας 45χρονος οδηγός, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε σε χαράδρα βάθους περίπου 20 μ. στη Λαμπινού, λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης (27/12), ενώ η Πυροσβεστική έστησε επιχείρηση απεγκλωβισμού του.

Τελικά μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου ενημερώθηκε στις 10.20 το βράδυ για πτώση αυτοκινήτου στο ύψος της Λαμπινούς, σε δύσκολο σημείο, σε στροφή με μεγάλη κλίση, όπου υπήρχε γέφυρα.

Το αυτοκίνητο είχε κατακόρυφη πτώση στη χαράδρα, όπου υπάρχουν κοφτερά βράχια και στην κυριολεξία συνετρίβη, ενώ έφτασε στο βάθος της, κατρακυλώντας, για να σταματήσει τελικά σε δένδρα 15 περίπου μέτρα μετά το σημείο της πτώσης.

Παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο σχεδόν διαλύθηκε, ο 45χρονος, κάτοικος της περιοχής, τραυματίστηκε ελαφρά, είχε τις αισθήσεις του και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με μια σφυρίχτρα ειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού, που ενημέρωσαν την Πυροσβεστική.

Σε πρώτο χρόνο στο σημείο πήγαν δύο οχήματα του κλιμακίου Αργαλαστής και ακολούθησαν άλλα τρία οχήματα από την Π.Υ. Βόλου, με επικεφαλής τον διοικητή, πύραρχο Χαρ. Πόζογλου. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε και η ΕΜΑΚ από τη Λάρισα, αλλά με το που έφτασε στην περιοχή, τα μεσάνυχτα δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς η επιχείρηση έγινε γρήγορα και επέστρεψε στη βάση της.

Λόγω του ότι στο σημείο που έπεσε το αυτοκίνητο, υπήρχαν κοφτερά βράχια, οι πυροσβέστες κατέβηκαν με προσοχή κάτω από τη γέφυρα, προσέγγισαν το αυτοκίνητο που ήταν πιο κάτω και με λοστό άνοιξα την πόρτα και απεγκλώβισαν τον οδηγό.

Στη συνέχεια ο 45χρονος μεταφέρθηκε με φορείο κάτω από τη γέφυρα και οι πυροσβέστες τελικά, τα μεσάνυχτα, τον ανέβασαν στο δρόμο, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στο διάστημα απεγκλωβισμού του, ο οδηγός είχε τις αισθήσεις του, μιλούσε με τους πυροσβέστες και τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε τραύματα στα πλευρά και στον ώμο του χεριού του. Ο 45χρονος, νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Πηγή: magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση