Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hopman Cup: Πρεμιέρα με ήττα για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 16:30 Hopman Cup: Πρεμιέρα με ήττα για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Με το... αριστερό μπήκε η ελληνική ομάδα στο τουρνουά τένις Hopman Cup που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας, καθώς οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη γνώρισαν την ήττα με 2-1 στους τρεις αγώνες που έδωσαν με τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Κάμερον Νόρι, ο οποίος είναι Νο 91 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε την έκπληξη απέναντι στον Τσιτσιπά (Νο 15 στον κόσμο) και επικράτησε με 7-6(8), 6-4 στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων. Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισε στη συνέχεια την Κέιτι Μπούλτερ και επικράτησε με 6-0, 4-6, 6-2, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Έτσι, η νίκη κρίθηκε στο μικτό διπλό, όπου τέθηκαν αντιμέτωπα τα ζευγάρια των δύο ομάδων. Τελικά οι Μπούλτερ και Νόρι πήραν τον τελευταίο πόντο στο τρίτο και τελευταίο σετ και επικράτησαν με 4-3, 3-4, 4-3, πανηγυρίζοντας την πρώτη επιτυχία της Μεγάλης Βρετανίας στο τουρνουά.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Hopman Cup, το κάθε σετ στο μικτό διπλό κρίνεται όταν μια ομάδα επικρατήσει σε τέσσερα γκέιμ, ενώ, αν το σκορ είναι 3-3, η αναμέτρηση οδηγείται σε τάι μπρέικ. Εκεί τη νίκη παίρνει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τους πέντε πόντους. Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία ήταν ισόπαλες 4-4 στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ, ωστόσο η «γαλανόλευκη» ομάδα έχασε τον τελευταίο και καθοριστικό πόντο, αφού ο Τσιτσιπάς έστειλε το μπαλάκι στο φιλέ. Μετά το παιχνίδι η Σάκκαρη δήλωσε ότι αρχικά δεν ήξερε πως το παιχνίδι είχε τελειώσει, καθώς νόμιζε ότι για τη νίκη χρειαζόταν διαφορά δύο πόντων στο τάι μπρέικ. «Νομίζα ότι είχαμε άλλον έναν πόντο» είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και συμπλήρωσε: «Αφού τους είδα να πανηγυρίζουν, το συνειδητοποίησα».

Από την πλευρά του, ο Τσιτσιπάς, ο οποίος υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη, τα οποία... εξαργύρωσε ο Νόρι, δήλωσε: «Ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ από το ξεκίνημα. Ο Κάμερον έπαιξε πολύ καλά, αλλά πραγματικά αισθάνθηκα άβολα. Δεν ξέρω γιατί. Πιθανότατα λόγω των καιρικών συνθηκών. Η ζέστη εδώ είναι λίγο διαφορετική. Είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες σε σχέση με το Ντουμπάι, όπου προετοιμαζόμουν. Νιώθω σαν να κουράζομαι εύκολα, κάτι που δεν με ευχαριστεί, επειδή δουλεύω πραγματικά σκληρά στο διάστημα εκτός της αγωνιστικής σεζόν».

Επόμενος αντίπαλος (31/12) για το ελληνικό δίδυμο είναι η ομάδα των ΗΠΑ, την οποία συγκροτούν η Σερένα Ουίλιαμς και ο Φράνσις Τιαφόε.


Πηγή: iefimerida.gr