Το Εθνικό Αστεροσκοπείο πήγε Δομοκό, Μαλανδρίνο και Πάτρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 20:55 Το Εθνικό Αστεροσκοπείο πήγε Δομοκό, Μαλανδρίνο και Πάτρα

Πρόγραμμα επιμόρφωσης κρατουμένων…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο β’ κύκλος επιμόρφωσης κρατουμένων, στα πλαίσια της δράσης διάχυσης της Επιστήμης και κοινωνικής προσφοράς που οργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Ε.Α.Α) σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της συνεργασίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έγιναν μέσα στον Δεκέμβρη επιμορφωτικά σεμινάρια στα σωφρονιστικά καταστήματα, Μαλανδρίνου, Πατρών και Δομοκού, με τη βοήθεια φορητού ηλιακού τηλεσκοπίου, χορηγία του συνεργάτη του Ε.Α.Α, Α. Μυλωνά.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στο σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου, από τα στελέχη του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Ε.Α.Α., κ. Τσιμπίδα Δημήτριο και κ. Παναγιώτη Ευαγγελόπουλο.

Η δεύτερη επίσκεψη έγινε στις 7 Δεκεμβρίου στις φυλακές της Πάτρας, από τα μέλη της ομάδας διάχυσης επιστήμης του Κεντρου Επισκεπτών Πεντέλης του Ε.Α.Α, Δρ. Βαγγέλη Κολοκοτρώνη και Δρ. Λάζαρο Κουτουλίδη.

Τρίτη και τελευταία επίσκεψη για το 2018, πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου στις φυλακές της Δομοκού, από τον κ. Τσιμπίδα Δημήτριο και κ. Παναγιώτη Ευαγγελόπουλο, από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Ε.Α.Α.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός των κρατουμένων και του προσωπικού ήταν μεγάλη, λαμβάνοντας και  ευχαριστήριες επιστολές από τους διευθυντές των καταστημάτων, όπως αυτή του Μαλανδρίνου. Σίγουρα δόθηκε το κίνητρο ώστε να συνεχιστεί η συγκεκριμένη δράση.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται μέσω ειδικής διαδραστικής παρουσίασης με θέματα αστρονομικά, όπως π.χ. για τον Ήλιο και τις επιδράσεις του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση