Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΛΑΡΚΟ: Ολιγοήμερη παράταση - τελεσίγραφο από τη ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 18:00 ΛΑΡΚΟ: Ολιγοήμερη παράταση - τελεσίγραφο από τη ΔΕΗ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ πριν επέλθει το οριστικό “Black out” από τη ΔΕΗ.

Στο «παρά πέντε» πριν εκπνεύσει το αρχικό τελεσίγραφο της Επιχείρησης του Ηλεκτρικού και μετόχου της νικελοβιομηχανίας, η διοίκησή της ανακοίνωσε ολιγοήμερη παράταση προκειμένου η ΛΑΡΚΟ να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις της ώστε να συνεχίσει να της παρέχει ενέργεια.

Η νέα παράταση εκπνέει στις 11 Ιανουαρίου 2019, ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι στις μέρες, αλλά στην ουσία, καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε δεν έγινε και τίποτα που να μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση στη βιομηχανία.

Λάθη ετών, με χρήματα τα οποία θησαύρισαν υπηρεσιακοί υμέτεροι, «βούλιαξαν» την επιχείρηση που επιπλέον δέχτηκε και το «ευρωπαϊκό χτύπημα» για την επιστροφή των επιδοτήσεων. Τελευταίο «χτύπημα» από τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη που εδώ και 1,5 τουλάχιστον χρόνο μεταθέτει την παρουσίαση ενός σχεδίου σωτηρίας.

Αν έστω και τώρα ο κ. Σταθάκης δεν αποκαλύψει ένα πλάνο που να εξασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης και συγχρόνως τη βιωσιμότητά της, τότε το παρακάτω κείμενο της ΔΕΗ θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της μεγαλύτερης νικελοβιομηχανίας των Βαλκανίων και όχι μόνο.

«Η Διοίκηση της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις της ΛΑΡΚΟ μέχρι στιγμής ουδόλως ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, όπως η πλήρης εξόφληση των τρεχουσών μηνιαίων καταναλώσεων με τις απαραίτητες εγγυήσεις, ενόψει της συνέχισης των συζητήσεων και, για μια ακόμη φορά, με πνεύμα καλής θέλησης, αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας ισχύος των επιπτώσεων της άρσης εκπροσώπησης, και κατά συνέπεια τη συνέχιση του εφοδιασμού της ΛΑΡΚΟ με ηλεκτρική ενέργεια μέχρι και την 11η Ιανουαρίου 2019».