Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Συναγερμός για εγκλωβισμένο ασθενοφόρο και αυτοκίνητα στα χιόνια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 22:03 Φθιώτιδα: Συναγερμός για εγκλωβισμένο ασθενοφόρο και αυτοκίνητα στα χιόνια

Κινητοποίηση των αρχών για εγκλωβισμένους από το χιονιά που επελαύνει στη Φθιώτιδα.

Συναγερμός σήμανε πριν τις 9 το βράδυ στο Συντονιστικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας για εγκλωβισμένο ασθενοφόρο στο ύψος του Σκαμνού, αλλά και για τέσσερα αυτοκίνητα που είχαν κολλήσει μετά την Κάψη στο δρόμο για το Δασικό Χωριό.

Με το συντονισμό του κέντρου εστάλη στο σημείο που είχε κολλήσει το ασθενοφόρο, μηχάνημα προκειμένου να βοηθήσει να επιστρέψει στο δρόμο για Λαμία. Το ασθενοφόρο μετέφερε ασθενή που θα επέστρεφε στο σπίτι του στην Οίτη. Στο κομμάτι της Οίτης και της Παύλιανης το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους.

Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων αυτοκινήτων εκδρομέων που είχαν προορισμό το Δασικό Χωριό πάνω από τη Μεγάλη Κάψη.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Κοντογεώργος με το εφοδιασμένο με λεπίδα τρακτέρ του βρίσκεται ήδη στο σημείο για βοήθεια, ενώ ακολουθούν οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για 5 ζευγάρια εκδρομείς με τα αυτοκίνητά τους που είχαν προορισμό το Δασικό Χωριό.

Δείτε βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Κοντογεώργος:

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα, το χιόνι σε ορισμένα σημεία έχει περάσει το μισό μέτρο και οι όποιες ενέργειες για να ανοίξουν οι δρόμοι θα γίνει το πρωί με μεγάλους φορτωτές εφοδιασμένους με αλυσίδες για την απομάκρυνση του μεγάλου όγκου χιονιού. Μάλιστα στο Μαυρίλο υπάρχει κηδεία στις 11:30’ το πρωί και θα γίνει προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος και μέσα στο χωριό.