Φθιώτιδα: Επιχείρηση για διάσωση χειριστή στα χιόνια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2019 17:08 Φθιώτιδα: Επιχείρηση για διάσωση χειριστή στα χιόνια

Η αλλαγή του χρόνου βρήκε έναν χειριστή εκχιονιστικού μηχανήματος πεσμένο μέσα στα χιόνια κοντά στην περιοχή του Δομοκού...

Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς αλλάζαμε τον χρόνο στη θαλπωρή του σπιτιού μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κάποιοι άλλοι έδιναν μάχες στους δρόμους με τα χιόνια, κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες.

Λίγο μετά τις 11:00' το βράδυ της Δευτέρας το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φθιώτιδας έχασε την επικοινωνία που είχε με έναν από τους χειριστές των μηχανημάτων που επιχειρούσαν στην περιοχή του Δομοκού, όπου είχε πυκνή χιονόπτωση.

Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία και άλλους συναδέλφους, που ήταν κοντά στην Ομβριακή, όπου ήταν το στίγμα του μηχανήματος του χειριστή που δεν είχαν επαφή και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος αστυνομικοί εντόπισαν το εκχιονιστικό μηχάνημα το οποίο ήταν αναμμένο και τον 45χρονο χειριστή πεσμένο λίγο πιο πέρα μέσα στα χιόνια, χωρίς τις αισθήσεις του.

Αμέσως έβαλαν τον άτυχο χειριστή στο περιπολικό και τον μετέφεραν στο Κ.Υ. Δομοκού, αφού όπως ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους του ο 45χρονος έχει ιστορικό με την καρδιά του.

Αλλαγή του χρόνου στο δρόμο για Δομοκό έκανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν έσπευσε από τη Λαμία στο Κ.Υ. Δομοκού για να βρεθεί κοντά στον χειριστή που αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Θύμιο Καραΐσκο μας είπε: «Την ώρα που πήγαινα στο συντονιστικό κέντρο της Περιφέρειας ενημερώθηκα για το συμβάν και έφυγα κατευθείαν για Δομοκό. Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα αφού ο χειριστής μας συνήλθε και φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Αυτήν την ώρα διακομίζεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, κυρίως γι προληπτικούς λόγους και για εξετάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τους αστυνομικούς που τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας. Επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους στην Πολιτική Προστασία που αυτές τις δύσκολες ώρες δίνουν τη μάχη με το χιόνια για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Εύχομαι περαστικά στο χειριστή μας και γρήγορα να είναι κοντά στους δικούς του ανθρώπους...»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση