Πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για λιμάνια της Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2019 14:13 Πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για λιμάνια της Στερεάς

Επεμβάσεις σε Φθιώτιδα, Εύβοια, Φωκίδα και στην Αντίκυρα.

Τη  χρηματοδότηση 94 νέων και 59 συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης λειτουργικότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων ασφάλειας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια της χώρας, ενέκρινε με απόφασή του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, για το έτος 2018, για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε.).

Ο προϋπολογισμός των συγκεκριμένων έργων αγγίζει τα 12.500.000€, ανάμεσα στα οποία είναι λιμάνια αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων Εύβοιας και Βόλου και των Λιμενικών Ταμείων των νομών Φθιώτιδας, Φωκίδας, της Αντίκυρας και του Ωρωπού.

Σημειώνεται ότι το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλύπτει μόνο μικρής κλίμακας έργα αποκατάστασης και βελτίωσης λιμενικών εγκαταστάσεων. Για αυτό το λόγο, το Υπουργείο ενθαρρύνει σχεδιασμούς και πρωτοβουλίες για την ένταξη λιμενικών έργων μεσαίας και μικρής κλίμακας σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα υπέρ Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. και Λιμενικών Ταμείων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση