Συγκρούστηκαν πλοία στο λιμάνι της «Αλουμίνιο»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 00:30 Συγκρούστηκαν πλοία στο λιμάνι της «Αλουμίνιο»

Περιστατικό με σύγκρουση πλοίων, απασχόλησε το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου, τη Λιμενική Αρχή Αντίκυρας στη Βοιωτία.

Συγκεκριμένα συγκρούστηκαν τα φορτηγά πλοία ''NS TERA'' σημαίας Παναμά και 'DELPHI RANGER'' σημαίας Μπαχαμών, με 8 και 23 μέλη πληρώματος αντίστοιχα, στην περιοχή των λιμενικών εγκαταστάσεων της εταιρείας ''ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΒΕΑΕ''.

Η σύγκρουση των πλοίων προκλήθηκε συνεπεία απρόβλεπτης μηχανικής βλάβης του Φ/Γ ''NS STERA'' κατά τη διαδικασία κινήσεων πλεύρισής του στις εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιο», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει με την πλώρη του την πρύμνη του πλαγιοδετημένου ''DELPHI RANGER''.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα τμήματα της σύγκρουσης, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ατόμων, ρήγματα, εισροή υδάτων, ή  θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών διατήρησης κλάσης και βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση