Φθιώτιδα: Πρωινές επιχειρήσεις στα αποκλεισμένα χωριά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 09:16 Φθιώτιδα: Πρωινές επιχειρήσεις στα αποκλεισμένα χωριά

Η Λοκρίδα στο μάτι της «Σοφίας» - Καθαροί οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Πολιτική Προστασία στη Φθιώτιδα, εξαιτίας του χαμηλού βαρομετρικού «Σοφία» που πλήττει το τελευταίο 24ωρο τη χώρα.

Παρά τις αρχικές προβλέψεις το νέο «χαμηλό» κινήθηκε με μικρότερη ταχύτητα και αναμένεται να επηρεάσει την Ανατολική Στερεά μετά τις 11 το πρωί με γρήγορο πέρασμα, έχοντας στο μάτι αυτή τη φορά τη νότια Φθιώτιδα.

Το σημαντικό είναι ότι όλοι κεντρικοί οδικοί άξονες προς Καρπενήσι, Δομοκό και Ιτέα, έχουν δοθεί χωρίς αλυσίδες και η κυκλοφορία – αραιή ομολογουμένως – διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα και με τον κεντρικό σχεδιασμό της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, για όλη τη χώρα στα σημεία όπου θα εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και θα ελέγχονται τα ΙΧ που δε θα φορούν αλυσίδες, μέτρο που πέτυχε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου σε σημεία που άλλοτε υπήρξαν σοβαρά προβλήματα.

Στα της Φθιώτιδας, η πρωινή «ανακωχή» με τα φαινόμενα έδωσε την ευκαιρία στις δυνάμεις της Περιφέρειας, να ξεκινήσουν με το πρώτο φως την επιχείρηση απεγκλωβισμού των ορεινών χωριών της δυτικής Φθιώτιδας και της Υπάτης.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, τα λεπιδοφόρα και οι μπουλντόζες είχαν προσεγγίσει σε αρκετά ορεινά χωριά, ωστόσο το χιόνι που έφτανε το ένα μέτρο, έκανε την δουλειά τους ιδιαίτερα δύσκολη αλλά και επικίνδυνη. Από το πρωί λοιπόν και με αρνητικές θερμοκρασίες, ξεκίνησε η διαδικασία απεγκλωβισμού χωριών όπου το χιόνι σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε και το ένα μέτρο, έχοντας στο νου τους την εκδήλωση και νέων φαινομένων. Γαρδίκι, Κυριακοχώρι, Κολοκυθιά, Πάππα και τα υπόλοιπα ορεινά χωριά της ΔΕ Σπερχειάδας αλλά και Πύργος, Περιστέρι, Μεσοχώρι από την ορεινή Υπάτη, περιμένουν τα μηχανήματα να ανοίξουν τους δρόμους για την τροφοδότησή τους.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση