Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα – Απαγορευτικό για τα φορτηγά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 16:43 Έντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα – Απαγορευτικό για τα φορτηγά

Από τις 16:30' ολικό απαγορευτικό στον ΑΘΕ εντός των ορίων της Φθιώτιδας, λόγω πυκνής χιονόπτωσης...

Με όρεξη, «ξαναχτύπησε» το κύμα κακοκαιρίας τη Φθιώτιδα.

Το μόνο θετικό ήταν η πολύωρη παύση των φαινομένων που επέτρεψε στο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας να επιχειρήσει τον απεγκλωβισμό των περισσοτέρων ορεινών χωριών στα οποία το χιόνι ξεπέρασε το 1 μέτρο!

Η πολύ έντονη χιονόπτωση οδήγησε στην απόφαση να ξανακλείσει ο δρόμος για Δομοκό για τα βαρέα οχήματα από τις 14:45’. Για τους ταξιδιώτες προς Καρδίτσα παραμένει σε ισχύ στον Ε65 το απαγορευτικό για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, ενώ οι οδηγοί των ΙΧ υποχρεούνται να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να τις χρησιμοποιούν κατά περίπτωση.

Στις 16:30' εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης του φαινομένου, δόθηκε απαγορευτικό για όλον τον ΑΘΕ εντός των ορίων της Φθιώτιδας. Τα μεγάλα οχήματα που έχουν προορισμό Λαμία και Θεσσαλονίκη, σταματούν στο Μαρτίνο, ενώ αντίστοιχα τα φορτηγά που κατευθύνονται προς Αθήνα, σταματούν στο 241ο χλμ και διοχετεύονται στα πρατήρια της Ανατολικής Φθιώτιδας μέχρι την ύφεση του φαινομένου,

Στις 16:40' προστέθηκε στις απαγορεύσεις και η ε.ο. Θερμπυλών - Ιτέας για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Σημειώνουμε ότι λόγω του αλατιού που έχει πέσει τις προηγούμενες ώρες στο οδόστρωμα, παρέμενε καθαρό και χωρίς να χρειάζονται αλυσίδες. Ωστόσο η κατάσταση μεταβάλλεται συνεχώς λόγω και της έντασης της χιονόπτωσης και οι οδηγοί θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις συμβουλές των τροχονόμων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα η περιοχή της Φθιώτιδας αντιμετωπίζει έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ ο χιονιάς θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (5/1) πιάνοντας θάλασσα.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και ενεργεί. Σε «51», Μπράλο, Ράχη Τυμφρηστού και Δομοκό τα μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν διαρκώς προκειμένου να μείνει ανοιχτό το κεντρικό δίκτυο.

Ομοίως οι Δήμοι με τα δικά τους μηχανήματα για να μείνουν ανοιχτοί οι δικοί τους δρόμοι.

Προσοχή στους οδηγούς καθώς η ολισθηρότητα είναι υπεύθυνη για πολλά μικροατυχήματα που κοστίζουν όμως σε χρήμα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση…