Με προβλήματα λειτούργησαν τα σχολεία στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 10:42 Με προβλήματα λειτούργησαν τα σχολεία στη Λαμία

Δείτε τι καταγγέλλουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ στη Λαμία - Αντιδράσεις από μαθητές και γονείς.

Ένα τεράστιο όγκο μηνυμάτων, μεγάλο μέρος των οποίων είχαν τη μορφή καταγγελίας, δεχθήκαμε στο LamiaReport το τελευταίο 24ωρο σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων στο Δήμο Λαμιέων, κυρίως από μαθητές αλλά και γονείς που ανησυχούσαν για την κατάσταση που θα έβρισκαν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Τελικά η οριστική ανακοίνωση από το Δήμο το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωνε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά πλην της Υπάτης, καθώς είχε εξασφαλισθεί η ομαλή πρόσβαση των μαθητών σε αυτά.

Ακολούθησε νέος γύρος αντιδράσεων, με τα σχολεία τελικά να ανοίγουν κανονικά στις 8 το πρωί της Τρίτης (8/1) για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και 15 λεπτά αργότερα για τα Δημοτικά.

Πολλοί γονείς που έχουν παιδιά στο Δημοτικό προτίμησαν να τα πάνε στο σχολείο μετά τις 9:30’, ενώ αρκετοί τα κράτησαν σπίτι, φοβούμενοι τον πάγο που θα υπήρχε στα προαύλια.

Στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα λάβαμε δεκάδες φωτογραφίες από «χιονισμένα τοπία» εντός των σχολείων, ωστόσο οι είσοδοι στα κτίρια ήταν στρωμένοι με αλάτι προκειμένου να μην υπάρχει πάγος και ο φόβος να γλιστρήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η πιο σοβαρή καταγγελία μας ήρθε από πολλούς μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ όπου εκτός του χιονιού που υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο, μας παραπονέθηκαν ότι δεν υπάρχει θέρμανση, ενώ έκαναν λόγο και για πτώση τεσσάρων παιδιών που ευτυχώς δεν χτύπησαν σοβαρά.

Επικοινωνήσαμε με το Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Γιώργο Ζάχο ο οποίος μας ενημέρωσε ότι θέρμανση υπάρχει, την οποία μάλιστα είχε ανοίξει ο ίδιος από τις 6 το πρωί προκειμένου στις 8 το κτίριο να έχει ζεσταθεί, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είχαν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της.

Ωστόσο τόσο στο 1ο ΕΠΑΛ όσο και σε αρκετά άλλα σχολεία, χρειάζεται προσοχή κατά την είσοδο των παιδιών στο σχολείο, καθώς υπάρχει αρκετό παγωμένο χιόνι σε πολλά σημεία.

Επιβάλλεται για τη σημερινή ημέρα τα παιδιά να παραμείνουν στις αίθουσες και στα διαλείμματα, ενώ στα σημεία που διαπιστώνετε πάγος να πέσει κι άλλο αλάτι ή να απαγορευτεί η πρόσβαση των μαθητών σε αυτά.

Από αύριο τουλάχιστον για την πόλη της Λαμίας ο καιρός αλλάζει με τους νοτιάδες να δίνουν ακόμη και βροχές που θα αλλάξουν σημαντικά το σκηνικό.  

Διαβάστε επίσης:

Το σχολείο μας ήταν παγωμένο λένε οι μαθητές

Προσαρμοσμένη αναζήτηση