Έφτασε μέχρι τη θάλασσα το χιόνι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 13:46 Έφτασε μέχρι τη θάλασσα το χιόνι

Εύβοια και Βοιωτία στο μάτι του «Τηλέμαχου» - Παροχές βοήθειας της Πυροσβεστικής σε Χαλκίδα και άλλες περιοχές που χτύπησε ο χιονιάς.

Στο μισό μέτρο έφθασε το χιόνι στις ορεινές περιοχές της Εύβοιας που χτυπήθηκε με σφοδρότητα το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη από το βαρομετρικό χαμηλό «Τηλέμαχος».

Το χιόνι όμως στρώθηκε για τα καλά και μέσα στην πόλη της Χαλκίδας, δημιουργώντας ένα λευκό τοπίο, ακόμη και δίπλα στη θάλασσα.

Τα σχολεία μάλιστα όπως και στους υπόλοιπους Δήμους έμειναν κλειστά «λόγω των συνεχώς επιδεινούμενων ακραίων καιρικών φαινομένων», ωστόσο οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, λειτούργησαν κανονικά.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ στην Κεντρική Εύβοια, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στο σκοτάδι πολλές περιοχές της κεντρικής Εύβοιας, από το Μπούρτζι μέχρι την Αμάρυνθο.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την Ανατολική Στερεά και Εύβοια, η Πυροσβεστική έλαβε αρκετές κλήσεις για βοήθεια ανάμεσα σε αυτές για τη μεταφορά ασθενή στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά και ένα άτομο που έχρησε ιατρικής βοήθειας στην Τανάγρα.

Επίσης πραγματοποιήθηκε μεταφορά συσκευής οξυγόνου σε ασθενή στη Στενή Ευβοίας.

Συνολικά οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του «Τηλέμαχου» επενέβησαν για τη μεταφορά έξι ασθενών σε νοσοκομεία, δύο μεταφορές φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού και για την ασφαλή μεταφορά 21 ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια.

(φωτογραφίες egnomi.gr)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση