Δάφνη Φθιώτιδας: Αποστολή εξετελέσθη!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 09:15 Δάφνη Φθιώτιδας: Αποστολή εξετελέσθη!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσέγγιση και ο εφοδιασμός των αποκλεισμένων κτηνοτρόφων.

Κοντά στους ανθρώπους που ήταν αποκλεισμένοι στα χιόνια για έξι μέρες στη Δάφνη Φθιώτιδας, έφθασαν αργά το απόγευμα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς.

Δύο unimog με μαχαίρι και δύο φορτωτές έφτασαν μέχρι τέλους, ενώ άλλα δύο μηχανήματα είχαν βοηθητικό ρόλο για να εξασφαλίσουν την επιστροφή. Στα ορεινά του Δήμου Λαμιέων στα όρια με την Ευρυτανία και τη Φωκίδα στα Βαρδούσια, ο καιρός και την Τετάρτη ήταν πολύ άσχημος με πυκνή χιονόπτωση που πρόσθεσε τουλάχιστον άλλους 20 πόντους στο ήδη υπάρχον χιόνι.

Χαρακτηριστικά, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας που ακολούθησε την αποστολή, τα μηχανήματα πατούσαν πάνω στο παγωμένο χιόνι και οι φορτωτές που πήγαιναν μέτρο - μέτρο έβγαλαν τόνους από χιόνι από το δρόμο. Δίπλα τους το λευκό πέπλο έφτανε και ίσως να ξεπερνούσε τα δύο μέτρα.

Ενδεικτικά για τα τελευταία 11 χιλιόμετρα χρειάστηκαν σχεδόν πέντε ώρες για να διανοιχθούν! Το ευτύχημα είναι ότι οι προμήθειες έφτασαν στους αποκλεισμένους κτηνοτρόφους οι οποίοι δήλωσαν ότι θα παραμείνουν με δική τους ευθύνη στο σημείο.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε στο LamiaReport ο κ. Καρακάντζας οι κτηνοτρόφοι είχαν προειδοποιηθεί και πάλι με το πέρας του πρώτου κύματος κακοκαιρίας προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο και παρέμειναν με δική τους ευθύνη εκεί.

Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση επιστροφή, καθώς οι συνθήκες μέσα στη νύχτα στα Βαρδούσια είναι εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες ακόμη και για μεγάλα μηχανήματα και τους έμπειρους χειριστές τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση