Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ζήτησε ο Μιχελής από τον Γαβρόγλου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 21:21 Τι ζήτησε ο Μιχελής από τον Γαβρόγλου

Τα βασικά σημεία των θέσεων του σχετικά με το νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», σημειώνει σε δελτίο τύπου ο βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Μιχελής που είναι και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Στην τοποθέτησή του ανέφερε πως η Λαμία δεν υποβαθμίζεται σε σχέση με το παρελθόν, αφού αποκτά 6 πανεπιστημιακά τμήματα και δυο ινστιτούτα. Ούτε όμως αναβαθμίζεται όμως, «όπως της πρέπει και επιθυμούμε», όπως λέει χαρακτηριστικά, ως έδρα περιφέρειας.

Προτείνονται διετή τμήματα-προγράμματα σπουδών για παράδειγμα στην Λαμία: τμήμα εργασιοθεραπείας, στην Αταλάντη: τμήμα συναρτώμενο με τις τοπικές  βιομηχανίες ΕΖΑ, ΑΤΛΑΣ. Πρότεινε την ίδρυση πειραματικού Γυμνασίου Λαμίας. Νέα κατανομή αποθεματικού από 30% σε 40% για το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , όπου ανήκουν τα 6 τμήματα της Λαμίας. Οι φοιτητές της πληροφορικής του ΤΕΙ Λαμίας να έχουν την δυνατότητα επιλογής τμήματος Λαμίας ή Λάρισας. Οι καθηγητές ΔΕΠ του ΤΕΙ Στερεάς να έχουν την δυνατότητα επιλογής πανεπιστημίου ΕΚΠΑ ή Θεσσαλίας (σε γενικό τμήμα).

Πρότεινε την κλιμακωτή αύξηση μορίων για τα παιδιά, ώστε να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας στα προσόντα των διορισμών  και ανέφερε τέλος την άμεση συγκρότησης και λειτουργίας του ακαδημαϊκού συμβουλίου του αρθ.34.