Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Live: Ψηφίζεται στη Βουλή η «ταφόπλακα» του ΤΕΙ Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 21:05 Live: Ψηφίζεται στη Βουλή η «ταφόπλακα» του ΤΕΙ Στερεάς

Δείτε τη συζήτηση και την ψηφοφορία…

Σε μια συζήτηση όπου ανέβηκαν οι τόνοι για πολιτικούς λόγους, ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή, το νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», που οριστικοποιεί το τέλος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και το μοίρασμα της περιουσίας του (υλικής και πνευματικής) στα ιδρύματα που αναφέρονται στον τίτλο του ν/σ.

Εισηγητές ήταν η Αθανασία Αναγνωστοπούλου και ο Χρήστος Κέλλας, ωστόσο υπήρξαν αρκετοί βουλευτές που ζήτησαν τον λόγο για να αναφερθούν σε ένα νομοσχέδιο που περιέχει την τροπολογία για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

Κατά τη διαδικασία κατατέθηκαν τα αιτήματα για ονομαστική ψηφοφορία από ΝΔ και ΔΗΣΥ, ενώ αναμένεται οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν υπέρ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο Γενικό Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, για να απαντήσει στα όσα είχε υποστηρίξει ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου στην αρμόδια επιτροπή. Τότε ο κ. Γαβρόγλου είχε αναρρωτηθεί αν το ΚΚΕ είναι σοβαρό να ζητάει 30.000 προσλήψεις.

Στην αντιπαράθεση που ακολούθησε ο κ Κουτσούμπας χαρακτήρισε τον κ. Γαβρόγλου «υπουργό της αμάθειας» και του θύμισε για τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών ότι απλά ζητάνε τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Παρακολουθήστε Live τη συζήτηση από την Τηλεόραση της Βουλής: