Με επιτυχία η εκδήλωση για την «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 12:54 Με επιτυχία η εκδήλωση για την «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων η παρουσίαση της εκστρατείας «Ένα στα πέντε» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Συντονίστρια της εκστρατείας στην Ελλάδα, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη, παρουσίασε τα ανατριχιαστικά στοιχεία, αλλά και τα όπλα αντιμετώπισης του θλιβερού αυτού φαινομένου.

Στην μάχη για την πρόληψη και την καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης βρήκε σύμμαχο το Δήμο Λαμιέων, που εκτός της φιλοξενίας της εκδήλωσης θα βοηθήσει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Όπως σημειώνει σε ανάρτηση του, «θα πρέπει να σπάσει ο κύκλος της σιωπής και της αδιαφορίας για να γίνει επιτέλους αυτός ο κόσμος πιο ασφαλής για τα παιδιά. Οφείλουμε όλοι εμείς που αντιλαμβανόμαστε ένα περιστατικό κακοποίησης να δρούμε έγκαιρα και έγκυρα. Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας για να αλλάξουμε ουσιαστικά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε και διαχειριζόμαστε το φαινόμενο αυτό ως άτομα και ως κοινωνία…».

Διαβάστε επίσης: Περιφέρεια - Συμβούλιο της Ευρώπης: Μαζί κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση